Πώς το «κλεισμένο» μέτρο με την έκπτωση στο diesel μπήκε στις καλένδες

Φρένο σε νέα επιδότηση του diesel κίνησης βάζει η κυβέρνηση αναφέροντας πως στην παρούσα συγκυρία δεν υπάρχει δημοσιονομικό πλεόνασμα για κάτι τέτοιο.

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει την επιδότηση. Μας λένε ότι δεν έχουν λεφτά και εμείς τους απαντάμε ότι ας το κάνουν δοκιμάστικα για ένα μήνα και σε περίπτωση που μειωθεί η τιμή να επανέλθουμε στο σημερινό καθεστώς», ανέφερε στα Dnews η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής κα. Μαρία Ζάγκα.

Σημειώνεται ότι

σε χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη επιστροφή της επιδότησης στην αντλία για το diesel κίνησης υποστήριξε ότι «δεν είμαι έτοιμος να σας πω τι μπορούμε να κάνουμε με το πετρέλαιο κίνησης. Θα δούμε τις δημοσιονομικές μας δυνατότητες».

Το τελευταίο διάστημα στα πρατήρια η τιμή του diesel κίνησης εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από αυτή της αμόλυβδης στα 2,05 - 2,10 το λίτρο, αν και αυτές τις ημέρες η ψαλίδα έχει μειωθεί. «Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για τιμές κάτω των 2 ευρώ, ειδάλλως κοροϊδευόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απηύθυνε δε έκκληση να γίνονται παραπάνω και στοχευμένοι έλεγχοι ώστε να αποκατασταθεί η ανωμαλία με τις ευρείες διακυμάνσεις στις τιμές των καυσίμων.

«Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα, πρέπει να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι και εκεί που πρέπει. Αρκεί να ρίξει μια ματιά κανείς στο παρατηρητήριο για να δει τις αποκλείσεις σε σχέση με την τιμή που αγοράζουμε τα καύσιμα… έτσι δεν κάνουμε προκοπή», κατέληξε.

#DIESEL #ΕΚΠΤΩΣΗ #ΑΝΤΛΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα