Πώς συνέβη η φονική κατολίσθηση στην Ιεράπετρα: Συγκλονίζουν οι εικόνες, κάτω από 1,5 μέτρο συντρίμμια βρέθηκε η 45χρονη μητέρα

Αφού έσκαψαν για περίπου 4 ώρες μέσα στα συντρίμμια, οι διασώστες βρήκαν την σορό της 45χρονης σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου από τη σωρό των χαλασμάτων. Καρέ - καρέ η επιχείρηση των Αρχών στην Ιεράπετρα.

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για μια οικογένεια Τσέχων τουριστών, αφού σήμερα - τελευταία τους νύχτα στην Ιεράπετρα - βρέθηκαν αντιμέτωποι με αδιανόητη τραγωδία, που φέρεται να συνδέεται και με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στο νησί της Κρήτης.

«Είναι μια τυπική περίπτωση που κρούει

τον κώδωνα κινδύνου», σημείωσε το πρωί της Κυριακής ο Ευθύμιος Λέκκας - υπογραμμίζοντας πως η συγκεκριμένη τουριστική μονάδα δεν θα έπρεπε να λειτουργεί.

«Τα επίπεδα ασφάλειας είναι μηδενικά», σημείωσε, τονίζοντας πως με την παρουσία αυτού του βράχου πάνω από το ξενοδοχείο υπήρχε κίνδυνος κατολίσθησης ανά πάσα στιγμή.

Η άγρια ομορφιά του τοπίου αποδείχθηκε μοιραία για την 45χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της όταν ένας βράχος που αποκολλήθηκε από την πλαγιά, λίγα μόλις μέτρα από το συγκρότημα που έμενε μαζί με την οικογένεια της, δίπλα στην παραλία, καταστρέφοντας ολοσχερώς το δωμάτιο στο οποίο κοιμόταν.

Από θαύμα σώθηκαν ο 51χρονος σύζυγος, αλλά και ο 9χρονος γιο της.

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής και χρειάστηκαν τεράστιες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη την Κρήτη και άλλων διασωστών, αρχικά για να απεγκλωβιστεί το 9χρονο αγόρι της οικογένειας που είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια και στη συνέχεια να δοθεί μια μάχη με το χρόνο, αρχικά για να εντοπιστεί και στη συνέχεια να ανασυρθεί η 45χρονη μέσα από τα χαλάσματα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του Ράδιο Λασίθι το μέγεθος και η ορμή που κατάφερε να αναπτύξει ο βράχος πέφτοντας από την πλαγιά ήταν τέτοια που δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά του, με το τοπίο να μοιάζει κυριολεκτικά σα να χτυπήθηκε από βόμβα.

Το περιστατικό ήδη έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο προβληματισμό στις αρχές αφού είναι γνωστό πως στην συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται κατολισθήσεις.

Καρέ-καρέ η υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών

Στα βίντεο και τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Facebook ο χρήστης Μανώλης Γεωργαλάκης φαίνεται καρέ-καρέ η υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό της τριμελούς οικογένειας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μισό ξενοδοχείο έχει καταστραφεί ολοσχερώς από την αποκόλληση του βράχου ο οποίος κύλησε στην πλαγιά και σκότωσε την 45χρονη γυναίκα.

#ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ #ΤΡΑΓΩΔΙΑ #ΝΕΚΡΗ #ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ #ΚΡΗΤΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Ιεράπετρα, Συγκλονίζουν, 45χρονη,pos, ierapetra, sygklonizoun, 45chroni