Πώς να ανεβάσετε το ROI σας από τις συνομιλίες στο Viber χάρη στα Messaging Solutions

Τα Viber Messaging Solutions κάνουν πιο εύκολη, γρήγορη και ασφαλή την επικοινωνία με τους πελάτες σας.

Οι καταναλωτές περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στα κινητά τους τηλέφωνα και ο πολλαπλασιασμός των social media και των εφαρμογών μηνυμάτων τούς έχει δώσει μεγαλύτερη πρόσβαση στις επιχειρήσεις. Μια πρόσφατη έρευνα για χάρη των Forrester/Google έδειξε ότι το 68% των καταναλωτών είναι πιθανότερο να επιλέξουν την επιχείρηση που προσφέρει την πιο βολική επικοινωνία, ενώ το παγκόσμιο Wolfgang Digital

E-Commerce KPI Report αποκαλύπτει ότι το 53% των καταναλωτών είναι πιθανότερο να αγοράσουν από μία εταιρεία με την οποία επικοινωνούν μέσω εφαρμογής μηνυμάτων. Αν συνδυάσετε τα παραπάνω αποτελέσματα με στατιστικά που λένε ότι 71% των καταναλωτών περιμένουν από τις επιχειρήσεις να επικοινωνούν μαζί τους σε πραγματικό χρόνο, θα διαπιστώσετε την πρόκληση μπροστά στην οποία βρίσκονται τόσο οι μικρές όσο και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Τέλος, το 72% των καταναλωτών θα πειστούν μόνο από μηνύματα μάρκετινγκ τα οποία είναι εξατομικευμένα βάσει των δικών τους, προσωπικών προτιμήσεων.

Το Viber, μία από τις κορυφαίες εφαρμογές μηνυμάτων στον κόσμο, καταλαβαίνει όλα τα παραπάνω και προσφέρει τα Viber Messaging Solutions που επιτρέπουν στις εταιρείες να επικοινωνούν με τους πελάτες τους σε κάθε σημείο του ταξιδιού τους και να μετατρέψουν τις συνομιλίες σε συναλλαγές. Διαφορετικές εταιρείες έχουν διαφορετικές ανάγκες, γι’ αυτό και το Viber προσφέρει δύο επιλογές ενσωμάτωσης, τα Business Messages και τα Chatbots, που είναι συμβατά με τρία είδη μηνυμάτων. Τα μηνύματα από εταιρείες προς πελάτες μπορεί να είναι μηνύματα συναλλαγών (για παράδειγμα: επιβεβαίωση παραγγελίας ή ειδοποίηση για την παράδοση αγαθών), προωθητικά (μηνύματα με κάποια προσφορά ή προωθητική ενέργεια) αλλά και αμφίφρομες συζητήσεις (εξυπηρέτηση πελατών, αποστολή σχολίων ή παραγγελίες).

Τα Viber Business Messages επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να συνδέσουν την υπάρχουσα βάση δεδομένων της πελατείας τους. Τα Business Messages υποστηρίζουν στοιχεία όπως εικόνες, αρχεία και κουμπιά CTA με links, για μια πιο πλήρη εμπειρία των πελατών, αντί για απλά μηνύματα κειμένου. Αποδίδουν πολύ καλύτερα από τα emails (έχουν πολύ μεγαλύτερο open rate, περίπου 45 φορές μεγαλύτερο από τα emails και 3 φορές μεγαλύτερο από τα push notifications) και υπάρχει ένας λόγος γι’ αυτό: το 96% των μηνυμάτων διαβάζονται σε κινητές συσκευές, εντός τριών λεπτών από τη λήψη τους. Επίσης είναι οικονομικά, αφού κοστίζουν αρκετά λιγότερο από τα SMS, ενώ μπορεί κανείς να επιτρέψει αποστολή μέσω SMS για ασφάλεια, αν μετά από κάποιο προκαθορισμένο χρόνο, δεν έχει παραδοθεί το μήνυμα μέσω Viber.

Επίσης, τα business messages είναι ασφαλή τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές.

Ειδικά για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο ή που θέλουν να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση πελατών τους, τα Viber Chatbots είναι ένα ακόμη σπουδαίο εργαλείο επικοινωνίας. Τα chatbots βρίσκονται ενεργά 24 ώρες το 24ωρο και απαντούν σε απορίες καταναλωτών αυτόματα, μειώνοντας έτσι τον εκνευρισμό του πελάτη και αυξάνοντας το επίπεδο εμπιστοσύνης τους στην εταιρεία -ενώ την ίδια ώρα μειώνουν και το κόστος προσωπικού. Αυτό το εργαλείο μηνυμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποδοτικά και ως ένα πρόσθετο κανάλι πωλήσεων, δίνοντας σε μια επιχείρηση την δυνατότητα να πουλά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της απευθείας μέσω Viber. Τα chatbots είναι επίσης κορυφαία λύση για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους καταναλωτές, κάτι που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργούν ένα ακριβές πορτρέτο του target audience τους και να φτιάχνουν εξατομικευμένες προσφορές στα μέτρα του.

Τόσο παγκόσμιοι κολοσσοί όπως η Coca-Cola και το WWF, όσο και μικρές, τοπικές επιχειρήσεις έχουν χρησιμοποιήσει τα Viber Messaging Solutions για να επικοινωνήσουν με υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες και να κάνουν πιο ορατές τις καμπάνιες τους. Είδαν μεγάλη και μετρήσιμη επιτυχία στις διαδράσεις, βελτίωση του ρυθμού απαντήσεων, downloads εφαρμογών και παραγγελίες.

Το Viber παραμάνει ένα σημαντικό κανάλι για την επικοινωνία με τους πελάτες, λόγω της ευκολίας στη χρήση, αλλά και λόγω της ασφάλειας που προσφέρει. Θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς εφαρμογές μηνυμάτων στον κόσμο και παίρνει πολύ σοβαρά την ασφάλεια και την προστασία των δεδομένων.

Τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή για την επιχείρησή σας. Δώστε της την προώθηση που χρειάζεται, προσφέροντας στους πελάτες σας υπηρεσίες που τους θέτουν ως απόλυτη προτεραιότητα. Δώστε τους μια ασφαλή, αποδοτική και απ’ ευθείας γραμμή για να έρχονται σε επικοινωνία μαζί σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, ROI, Viber, Messaging Solutions,pos, ROI, Viber, Messaging Solutions