Πώς έφτασαν στην παραίτηση Χάρι και Μέγκαν - Μια αναδρομή στους τελευταίους 18 μήνες

Στην πραγματικότητα οι τελευταίοι 12 μήνες δεν ήταν καθόλου εύκολοι,  όχι μόνο για το ζευγάρι αλλά για ολόκληρη την Βασιλική Οικογένεια που παρακολουθούσε αμήχανη το ζευγάρι να χαράσσει την δική του πορεία.

Το πιο δύσκολο κομμάτι που κλήθηκε να διαχειριστεί το ζευγάρι όσο...έκανε χρήση των βασιλικών καθηκόντων του ήταν μάλλον αυτό του τύπου και των media με πιο πρόσφατη την απόφαση  του Χάρι να να μηνύσει τα βρετανικά media Sun

και Daily Mail για τηλεφωνικό χακάρισμα. Η απόφαση τους για παραίτηση η οποία ανακοινώθηκε αμέσως μετά τις έξι- εβδομάδων διακοπές τους στον Καναδά ήραν στην πραγματικότητα μια απόφαση πολύμηνων συζητήσεων ανάμεσα στο ζευγάρι.

Ο γάμος

Παντρεύτηκαν στις 19 Μαΐου του 2018 στο κάστρο του Windsor. Η τεράστια γιορτή κόστισε 32 εκατομμύρια λίρες και φυσικά έγινε live αναμετάδοσή της στην τηλεόραση με περισσότερους από 28 εκατομμύρια τηλεθεατές στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα 30 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το βασιλικό μωρό H εγκυμοσύνη της Μέγκαν ανακοινώθηκε στις 15 Οκτωβρίου, 5 μήνες μετά τον γάμο.

Τον Απρίλιο του 2019 ο Χάρι κι η Μέγκαν μετακόμισαν στο νέο τους σπίτι στο Windsor, το Frogmore Cottage όπως αποκαλείται, μετά τις απαραίτητες ανακατασκευές που έγιναν για τον ερχομό του μωρού τους. Ο Archie Harrison Mountbatten-Windsor όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στις 6 Μαΐου. Το μαιευτήριο που γεννήθηκε είχε κρατηθεί μυστικό μέχρι το τέλος και στο τέλος ήταν το πιστοποιητικό της γέννησης του που αποκάλυψε ότι ο μικρός Άρτσι είχε γεννηθεί στο ιδιωτικό νοσοκομείο Portland στο Λονδίνο.

Δύο ημέρες μετά την γέννησή του η Μέγκαν δήλωνε: « Είναι μαγεία, είναι φοβερό, έχω τους 2 καλύτερους άντρες στον κόσμο οπότε είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη».

Ιδιωτικότητα

Η ανάγκη για ιδιωτικότητα εκδηλώθηκε πολύ νωρίς κι ήταν μάλιστα κι ένα βασικό μέρος της βασιλικής βάπτισης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο σε ένα μικρό εκκλησάκι μέσα στο κάστρο Windsor. Τόση ήταν η ιδιωτικότητα όπου ο Χάρι κι η Μέργκαν δεν ανακοίνωσαν καν τα ονόματα των νονών.

To Frogmore Cottage

O Δούκας κι η Δούκισσα αντιμετώπισαν επιπλέον προβλήματα δημόσιας κριτικής από τα media όταν είδε το φως της δημοσιότητας η πληροφορία ότι η ανακαίνιση του σπιτιού τους μέσα στο κάστρο κόστισε στους φορολογούμενους 2.4 εκατομμύρια λίρες.  Μεγάλες αλλαγές για τον Χάρι και την Μέγκαν υπήρχαν και στα παρασκήνια ανάμεσα στην Μέγκαν και στην Δούκισσα του Cambridge, με τους πρίγκιπες Χάρι και Γουίλιαμ να αρνούνται να οπισθοχωρήσουν.


Η Μέγκαν κι ο Χάρι αποφάσισαν να διαχωρίσουν το σπίτι τους από το παλάτι του Kensington και να δημιουργήσουν τη δική τους οικία στο Μπάγκιγχαμ με δικό τους υπέθυνο για τον τύπο και τις δημόσιες σχέσεις αλλά και τον δικό τους Sussex Royal λογαριασμό στο Instagram. Κι ο διαχωρισμός συνεχίστηκε. Έφυγαν από το βασιλικό ίδρυμα για να φτιάξουν τον δικό τους οργανισμό δωρεών.

H κριτική για την αλόγιστη χρήση των ιδιωτικών jet

Μια μεγάλη κριτική ενάντια στο ζευγάρι ξεκίνησε το καλοκαίρι για το πόσο συχνά χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά jet της οικογένειας μετά από 4 πτήσεις μέσα σε 11 μόλις ημέρες, κάνοντας λόγο για αν μη τι άλλο άστοχη από οικολογικούς/ περιβαλλοντικούς όρους επιλογή. Σε μια εξήγηση που έδωσε ο Χάρι όταν πιο ο τύπος είχε αρχίσει να τον...κολλάει στον Τοίχο είπε: « έχω περάσει το 99% της ζωής μου χρησιμοποιώντας απλές επιβατικές πτήσεις αλλά ενίοτε χρειάζεται να διασφαλίσω ότι η οικογένειά μου θα είναι ασφαλής.

Οι μηνύσεις στα tabloint 

Κάπου εκεί ξεκίνησε κι η μεγάλη διαμάχη με τον βρετανικό τύπο.
Ο πρίγκιπας Χάρι κατέθεσε μηνύσεις σε βάρος των εκδοτών των βρετανικών εφημερίδων The Sun και Daily Mirror κατηγορώντας τους ότι παρακολουθούσαν το τηλέφωνό του, λίγες ημέρες μετά τη μήνυση σε βάρος της Mail on Sunday προκειμένου να υπερασπιστεί τη σύζυγό του Μέγκαν κι ενώ κλιμακωνόταν η διαμάχη του ζευγαριού με τον βρετανικό Τύπο. O πρίγκιπας Χάρι έσπευσε να υπερασπιστεί τη σύζυγό του Μέγκαν από τις βρετανικές ταμπλόιντ, που την παρενοχλούσαν σύμφωνα με τον ίδιο, «χωρίς έλεος» όπως ακριβώς τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το επίμαχο ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση

Σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές το ζευγάρι και το τουρ τους στην Αφρική, το ζευγάρι έκανε ένα προσωπικό άνοιγμα για τον αγώνα που δίνει. H Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ είπε ότι προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις πιέσεις και τις μεγάλες απαιτήσεις του νέου της βασιλικού ρόλου αλλά ότι δεν ήταν προετοιμασμένη για το τρομερό ενδιαφέρον των tabloid. Σε εκείνο το σημείο παραδέχτηκε ότι ένιωθε ευάλωτη λέγοντας « Δεν είναι αρκετό να επιβιώνεις από κάτι, δεν είναι αυτό το νόημα της ζωής. Πρέπει να περνάμε κι ωραία».

Την ίδια στιγμή ο Χάρι παραδεχόταν ότι αγαπά πολύ τον αδερφό του αλλά πως βάδιζαν σίγουρα σε διαφορετικά μονοπάτια και πως στις σχέσεις τους έχουν καλές και κακές ημέρες. Παραδέχτηκε κι ο ίδιος ότι δέχεται πίεση κι είπε πως για να την αντιμετωπίσει δίνει μια διαρκή μάχη.

Στο τέλος ήρθε κι η «χαριστική» βολή- η ανακοίνωση ότι ο Πρίγκιπας, η Δούκισσα και το μωρό θα περνούσαν τα Χριστούγεννα με την μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ κι όχι με την Βασίλισσα Ελισάβετ ενώ αμέσως μετά ακολούθησε και το διάλειμμα των 6 εβδομάδων από τα βασιλικά καθήκοντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα