Πορεία και Μεγάλος Περίπατος έφεραν νέο κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνα

Εκρηκτικό κοκτέιλ στο κέντρο της Αθήνας καθώς η ημέρα εξελίσσεται σε ημέρα ταλαιπωρίας εξαιτίας της πορείας των υγειονομικών από την πλατεία Μαβίλη στο υπ. Υγείας και του Μεγάλου Περιπάτου.

Στην πλατεία Μαβίλης συγκεντρώθηκαν μέλη πέντε ομοσπονδιών και σωματείων εργαζομένων στο πεδίο της δημόσιας υγεία οι οποίοι διεκδικούν αύξηση των κονδυλίων για το ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις, ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Λίγο πριν τις 8:45, μάλιστα, η τροχαία έκλεισε την κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος

της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Δείτε εικόνα της κίνησης στις 9:30 το πρωί της Τρίτης

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), η ΠΟΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή), η ΠΟΣΕΥΠ - ΠΦΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), όλα τα σωματεία των νοσοκομείων και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά).

Ο Μεγάλος Περίπατος που διχάζει

Την ίδια ώρα οι Αθηναίοι και λοιποί εποχούμενοι εξοργίζονται στο μποτιλιάρισμα του κέντρου, οι συγκοινωνιολόγοι δικαιώνονται για τις προβλέψεις τους, ο Δήμος Αθηναίων προσπαθεί να αμυνθεί και να υπερασπιστεί το πιο φιλόδοξο μεταρρυθμιστικο του σχέδιο για την πόλη καθώς δέχεται καταιγισμό πυρών.

Ύστερα από μόλις μία ημέρα εφαρμογής των δραστικών παρεμβάσεων, κυρίως στην Πανεπιστημίου, ο Μεγάλος Περίπατος ξεσηκώνει ακραίες αντιδράσεις. Διχάζει αυτόχθονες και μη, εισάγοντας έναν σκωπτικό νεολογισμό στο καθημερινό λεξιλόγιο των Αθηναίων για τον «Μεγάλο Ταλαι-περίπατο» μολονότι σήμερα, Τρίτη, η κατάσταση στις 8:30 το πρωί ήταν καλύτερη σε σχέση με την πρεμιέρα της Δευτέρας..

Ασφαλώς, ουδείς αμφισβητεί την πραγματικότητα: Με την Όλγας κλειστή και την Πανεπιστημίου στενεμένη κατά το ήμισυ, το κέντρο της πρωτεύουσας «έπηξε» κυριολεκτικά. Ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, η συμφόρηση δημιούργησε μια αλυσιδωτή αντίδραση, προξενώντας ατελείωτες ουρές μόλις και μετά βίας κινούμενων οχημάτων σε έναν νοητό κύκλο από τη Νέα Σμύρνη και την Καλλιθέα έως τους Αμπελόκηπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα