Πολιτική Προστασία: Αυτό το σποτ με τον Χρήστο Λούλη αποσύρεται μετά τις αντιδράσεις

Αποσύρεται σποτ της Πολιτικής Προστασίας μετά τις αντιδράσεις για σεξιστικά υπονοούμενα. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποσύρεται το τηλεοπτικό σποτ με τον Χρήστο Λούλη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε. Δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει στα social media και μέσα σε χρόνο ρεκόρ, το πολύ 2 ώρες, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μέσα από ποσταρίσματα εναντίον του τα οποία έπεφταν βροχή. Ο λόγος για το νέο σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που δεν συνάντησε την αποδοχή

των προηγούμενων σποτ, παρ’ ο, τι ο πρωταγωνιστής του είναι ένα από τα πιο αγαπητά κι εναλλακτικά πρόσωπα του ελληνικού θεάτρου. Νέο βίντεο με την Κατερίνα Λέχου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτική Προστασίας:

«Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορονοϊου. Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας,  δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε. Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά».

Θύελλα αντιδράσεων για το σποτ με τον Λούλη - Πώς έβαλε φωτιά στα social media

Δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει στα social media και μέσα σε χρόνο ρεκόρ, το πολύ 2 ώρες, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μέσα από ποσταρίσματα εναντίον του τα οποία έπεφταν βροχή. Ο λόγος για το νέο σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που δεν συνάντησε την αποδοχή των προηγούμενων σποτ, παρ’ ο, τι ο πρωταγωνιστής του είναι ένα από τα πιο αγαπητά κι εναλλακτικά πρόσωπα του ελληνικού θεάτρου, ο Χρήστος Λούλης. Το σποτ επικεντρωνόταν στην αποτροπή του συνωστισμού στις πλατείες, το οποίο είναι το νέο προβληματικό ζήτημα- « καυτή πατάτα» μετά την άρση της καραντίνας.

Η κατακραυγή επικεντρώθηκε στον τρόπο που παρουσιάζονται οι γυναίκες μέσα από αυτό το spot και που σύμφωνα με μεγάλη μερίδα του κοινού είναι αναχρονιστικός, πατριαρχικός και σεξιστικός. Ο ηθοποιός ερμηνεύει έναν ρόλο, που σύμφωνα με τις αντιδράσεις του κοινού δείχνει τον άντρα να είναι αυτός που προσπαθεί να πείσει την…αμετανόητη φίλη του να μην πάνε σε μια πλατεία να ….συγχρωτιστούν μαζί με πολλούς άλλους, παρ’ όλο που αυτή προσπαθεί να τον πείσει ακόμα και με…γαλιφιές.

Οι αντιδράσεις για το ατυχές σποτ, δεν ήρθαν μόνο από γυναίκες αλλά και από άντρες, που συστρατεύτηκαν με τις πρώτες σε μια αντίδραση υπέρ-κομματική, μιας και αρνητικά για το σποτ εκφράστηκαν και άνθρωποι που πρόσκεινται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε το νέο βίντεο με την Κατερίνα Λέχου:

Keywords
Τυχαία Θέματα