Πολιτική κόντρα για τους κινηματογράφους Ιντεάλ, Άστορ, Ίριδα στο κέντρο της Αθήνας

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για το μέλλον των ιστορικών κινηματογράφων Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα στο κέντρο της Αθήνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κατηγορεί την υπουργό Πολιτισμού πως «σφυρίζει αδιάφορα», ενώ η υπουργός απαντά ότι «η αρμοδιότητα ανήκει στο υπουργείο Περιβάλλοντος».

«Η κ. Μενδώνη σφυρίζει αδιάφορα για τους ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα», αναφέρει σε δήλωσή της η βουλεύτρια

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου.

«Η κ. Μενδώνη, άξιο τέκνο του επιτελικού κράτους, δεν ήξερε, δε γνώριζε για τους ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα.

Χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σφυρίζει αδιάφορα, ξεχνώντας κάτι βασικό. Ότι είναι η υπουργός Πολιτισμού. Ευτυχώς, όχι για πολύ ακόμα… Για να σωθούν οι κινηματογράφοι και ο πολιτισμός αυτής της χώρας», καταλήγει η Σ.Αναγνωστοπούλου.

«Ως υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και ως πολίτης, είμαι απολύτως υπέρ της διατήρησης της χρήσης και λειτουργίας όλων των ιστορικών κινηματογράφων, στο κέντρο της Αθήνας» αναφέρει η Λίνα Μενδώνη απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, σχετικά με τη διάσωση του Ιντεάλ, του Άστορ και της Ίριδας, σημειώνοντας πως «η συνέχιση της λειτουργίας των κινηματογραφικών αιθουσών μπορεί να αποδώσει υπεραξία, στην όποια αξιοποίηση των κτιρίων που τα περιβάλλουν».

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, η υπουργός επισημαίνει ότι «η αρμοδιότητα κήρυξης-χρήσης ενός κτιρίου ανήκει στο υπουργείο Περιβάλλοντος» ενώ σύμφωνα το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στο ΥΠΠΟΑ να κηρύξει εν χρήσει κάποιο κτίριο μόνον εάν το συγκεκριμένο έχει κηρυχτεί μνημείο. Γεγονός που «στις περιπτώσεις των τριών κινηματογράφων δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την κήρυξη τους ως μνημεία».

#ΣΙΑ_ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ #ΛΙΝΑ_ΜΕΝΔΩΝΗ #ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ #ΚΕΝΤΡΟ_ΑΘΗΝΑΣ #ΙΝΤΕΑΛ #ΙΡΙΔΑ #ΑΣΤΟΡ #ΣΥΡΙΖΑ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ_ΚΑΙ_ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολιτική, Ιντεάλ Άστορ Ίριδα, Αθήνας,politiki, inteal astor irida, athinas