Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι κάνει τη Μαριούπολη τόσο σημαντική για τους Ρώσους

Η παύση πυρός στη Μαριούπολη ώστε να εκκενωθεί από αμάχους ακυρώθηκε μετά από αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της συμφωνίας. Γιατί όμως η πόλη είναι τόσο σημαντική για τους Ρώσους;

Τα ρώσικα στρατεύματα συνεχίζουν να πολιορκούν την Μαριούπολη, ενώ μετά από αλληλοκατηγορίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών για παραβίαση της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός, η προγραμματισμένη για σήμερα εκκένωση της πόλης ακυρώθηκε.

Η πόλη δέχεται σφοδρότατη επίθεση από τα ρωσικά στρατεύματα εδώ και πέντε ημέρες κι αυτό καθώς πρόκειται για έναν από τους στρατηγικούς στόχους

του Πούτιν. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα και είναι μια πόλη – κλειδί στον δρόμο μεταξύ Κριμαίας και Ρωσίας.

Αν οι Ρώσοι καταλάβουν την Μαριούπολη που συνορεύει με τη Χερσώνα που έχουν ήδη καταλάβει, θα πάρουν τον έλεγχο ενός δρόμου που ενώνει τις περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, τις οποίες ελέγχουν οι στηριζόμενοι από τους ίδιους αυτονομιστές και την Κριμαία την οποία η Ρωσία έχει προσαρτήσει από το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα