Πόλεμος στο Ισραήλ: Σε ετοιμότητα Navy Seals και Delta Force των ΗΠΑ για την διάσωση ομήρων

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ΗΠΑ προκειμένου να συνδράμουν με το ναυτικό Navy Seals και τη Δύναμη Δέλτα (Delta Force), μαζί με το Ισραήλ για την διάσωση ομήρων από την Χαμάς.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, δήλωσε την Τρίτη 10/10 ότι έχουν ήδη σταλεί στο Ισραήλ διαπραγματευτές ομήρων, αφού αποκάλυψε ότι θα αναπτυχθούν και αμερικανικά πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη. Το προσωπικό

επιφυλακής λέγεται πως βρίσκεται σε μια άγνωστη κοντινή ευρωπαϊκή χώρα «λίγες μόνο ώρες μακριά» με αεροπλάνο.

Ωστόσο, προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα βοηθήσουν σε οποιεσδήποτε επιχειρήσεις στο έδαφος στο Ισραήλ.

Αν και οι αξιωματούχοι δεν έχουν επιβεβαιώσει τι είδους δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων τέθηκαν σε επιφυλακή, οι κύριες αντιτρομοκρατικές μονάδες που συνήθως αναλαμβάνουν αποστολές διάσωσης ομήρων είναι η Delta Force του Στρατού, γνωστή επίσημα ως 1st Special Forces Operational Detachment-Delta, και η NAVY SEAL (Ναυτική Ομάδα Ανάπτυξης Ειδικού Πολέμου).

Δύο ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, οι οποίοι μίλησαν ανώνυμα στο The Messenger, ισχυρίστηκαν ότι έχουν σταλεί ειδικοί στη διάσωση ομήρων για να συμβουλεύσουν τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των κρατουμένων.

#ΠΟΛΕΜΟΣ #ΙΣΡΑΗΛ #ΗΠΑ #ΟΜΗΡΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα