«Πόλεμος» στο Twitter για τις δηλώσεις Σπίρτζη για τις γυναικοκτονίες

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ανακοίνωση του Χρήστου Σπίρτζη για ευθύνες της κυβέρνησης με αφορμή την 11η γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη χώρα μας από την έναρξη του έτους - Για «χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία

Όλα ξεκίνησαν με μία ανάρτηση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Twitter:

Μια ακόμη γυναίκα σκοτώθηκε … αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει

τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα.

Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει;

Μια ακόμη γυναίκα σκοτώθηκε … αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα.

Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει;

— Χρήστος Σπίρτζης (@c_spirtzis) September 22, 2021

Την ανάρτηση ακολούθησε και επίσημη ανακοίνωση του Χρήστου Σπίρτζη, όπου μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «έλλειμμα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, «που παρά τις 4.500 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις, δεν φρόντισε να γίνει μια πρόσληψη κατάλληλου επιστημονικού δυναμικού (ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, ψυχιάτρων, νομικών, επιστημόνων πληροφορικής, κλπ) για να μπορέσει η ΕΛΑΣ να ανταπεξέλθει στα καυτά προβλήματα της κοινωνίας».

«Οι προτεραιότητες του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη παραμένουν στο φόβο και την πάταξη των πολιτών, στην καταστολή όποιου διαφωνεί, στην τρομοκράτηση της νέας γενιάς».

O πόλεμος στο Twitter: «Κατήφορος που δεν έχει τέλος»

Με ανάρτησή του στο Τwitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, έκανε λόγο για «χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης» και για «κατήφορο που δεν έχει τέλος»:

Χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης απο τον @c_spirtzis μιας ανθρώπινης τραγωδίας. Δεν είναι η πρώτη φορά. O κατήφορος δεν έχει τέλος

Χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης απο τον @c_spirtzis μιας ανθρώπινης τραγωδίας. Δεν είναι η πρώτη φορά. O κατήφορος δεν έχει τέλος. #γυναικοκτονια

— Tasos Gaitanis (@tasosgaitanis) September 23, 2021

Οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν, ωστόσο, με νέες αναρτήσεις και εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς:

Στα μόνα που θα συμφωνήσω με τη ΝΔ, την ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, τους αυτόκλητους υπερασπιστές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα τρολ στα social media και τους λαϊκιστές, που ως συνήθως καλύπτουν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης με προπαγανδιστικές εκστρατείες, είναι ότι:

Πράγματι και ο κατήφορος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει τέλος και η χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης της προπαγάνδας της ΝΔ δεν έχει όριο.

Έτσι ξεκίνησε ο Χρήστος Σπίρτζης τη νέα ανακοίνωσή του, με τον Τάσο Γαϊτάνη να ανταπαντά.

Kαι ο κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει τέλος και η χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης της προπαγάνδας της ΝΔ δεν έχει όριο.

— Χρήστος Σπίρτζης (@c_spirtzis) September 23, 2021

Ο κ. Σπίρτζης χρησιμοποίησε 711 λέξεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να μας πει πως ακόμα και οι σύντροφοι του που εναντιώθηκαν σε όσα είπε, είναι «αυτόκλητοι υπερασπιστές της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Η χυδαιότητα δεν καλύπτεται όσες λέξεις και αν χρησιμοποιήσει.

— Tasos Gaitanis (@tasosgaitanis) September 23, 2021

«Η βία κατά των γυναικών είναι ζήτημα εθνικής σημασίας»

Μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης που έσπευσαν να καταδικάσουν τις δηλώσεις Σπίρτζη ήταν και η η υφυπουργός Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα, η οποία έκανε λόγο για μικροπολιτική εκμετάλλευση, τονίζοντας ότι οι γυναικοκτονίες είναι ζήτημα εθνικής σημασίας στο οποιο δεν χωρούν μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις.

«Είναι εξοργιστικό να χρησιμοποιούνται οι δολοφονίες γυναικών για μικροπολιτική αντιπαράθεση από στελέχη της αντιπολίτευσης. Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών είναι ζήτημα εθνικής σημασίας και εργαζόμαστε αποκλειστικά προς αυτή την κατεύθυνση», σχολίασε σχετικά η κα. Συρεγγέλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα