Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ειρωνεύεται τον Ντράγκι

Την ώρα που ο πρόεδρος της Ουκρανίας καλεί τον Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με ανάρτησή του στο Twitter ειρωνεύεται τον Ιταλό πρωθυπουργό

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε λίγο νωρίτερα πως την επόμενη φορά θα προγραμματίσει τον πόλεμο... ώστε να μπορέσει να μιλησει με τον Μάριο Ντράγκι.

Πιο συγκεκριμένα σε tweet του ανέφερε πως άνθρωποι πεθαίνουν και η Ουκρανία συνεχίζει να παλεύει για τους πολίτες της.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν έχει κρύψει την ενόχλησή του για τους ευρωπαίους ηγέτες και την περιορισμένη αντίδρασή τους στη ρωσική εισβολή.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Reuters, o Ουκρανός πρόεδρος κατηγόρησε την Ευρώπη για την περιορισμένη βοήθειά της και κάλεσε τους ευρωπαίους πολίτες να βγουν να διαμαρτυρηθούν προκειμένου να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις τους.

Today at 10:30 am at the entrances to Chernihiv, Hostomel and Melitopol there were heavy fighting. People died. Next time I'll try to move the war schedule to talk to #MarioDraghi at a specific time. Meanwhile, Ukraine continues to fight for its people.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 25, 2022

Σολτς και Ντράγκι δεν στηρίζουν αποβολή Ρωσίας από το SWIFT

Σημειώνεται πως στη σύσκεψη των G7 η οποία ξεκίνησε πριν λίγο, ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε ξανά την αποβολή της Ρωσίας από το παγκόσμιο δίκτυο τραπεζικών συναλλαγών SWIFT μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Όμως, μέχρι στιγμής, ο Τζόνσον είναι ο μόνος που επιμένει έντονα στη συγκεκριμένη λύση, καθώς τόσο ο Γερμανός καγκελάριος όσο και ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρούν πως η συγκεκριμένη κύρωση εναντίον της Ρωσίας είναι υπερβολική σε αυτή τη φάση.

Σημειώνουν, παρά΄λληλα, πως μια τέτοια κύρωση μπορεί τελικά να φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα