Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Αυστραλία καλεί την Κίνα να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή

Να σταματήσει να στηρίζει πολιτικά και οικονομικά τη Ρωσία, είπε η Αυστραλία απευθυνόμενη προς την Κίνα, κατηγορώντας την εμμέσως για τη στάση που κρατάει απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η ώρα της επιλογής» ΄έχει έρθει για την Κίνα μετά την εισαγωγή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκτίμησε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ ​​Μόρισον.

Παράλληλα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός κάλεσε την Κίνα, να πάψει να στηρίζει

πολιτικά και οικονομικά τη Ρωσία.

«Η Καμία χώρα εκτός από την Κίνα δεν θα μπορούσε να επηρεάσει περισσότερο αυτή τη στιγμή τη βίαιη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία», τόνισε ο Μόρισον μιλώντας στο Lowy Institute στο Σίδνεϊ. «Η κρίση που πλήττει αυτή την περίοδο την Ευρώπη» αποτελεί «την ώρα της επιλογής» για την Κίνα, πρόσθεσε.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός έχει καλέσει το Πεκίνο να ασκήσει πίεση στο σύμμαχο της Ρωσίας και να αποδείξει ότι είναι δεσμευμένο στην παγκόσμια ειρήνη και την αρχή της κυριαρχίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογος του Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκαν στο Πεκίνο μερικές ημέρες πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επισφραγίζοντας μια φιλία «χωρίς όρια». Το Πεκίνο έχει αποφύγει να επικρίνει ανοιχτά τον πόλεμο και έχει εκφράσει τη συμπάθειά του προς τη Ρωσία, ενώ έχει αρνηθεί να επιβάλει κυρώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα