«Πόλεμος» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το υπόμνημα Καλογρίτσα

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μαίνεται μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στις δικαστικές αρχές ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας σε συνέχεια της μήνυσης που είχε υποβάλει στις αρχές του περασμένου Ιουλίου. Στο υπόμνημα ο επιχειρηματίας στρέφεται εναντίον του Νίκου Παππά και «ομάδας στελεχών» για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Συγκεκριμένα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας, αναφέρει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας, η οικογένειά του και οι επιχειρήσεις τους «υπέστησαν στην

κυριολεξία πλήρη οικονομική και επιχειρηματική καταστροφή και ανεπανόρθωτο διασυρμό», καθώς εμπιστεύτηκε «διόλου τυχαία πρόσωπα».

ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά

«Ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει τις απαντήσεις και καταφεύγει στη σιωπή. Ύστερα όμως από τις νέες αποκαλύψεις του επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά», σημειώνει η ΝΔ στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση Καλογρίτσα.

«Γνώριζε ή όχι για τις δοσοληψίες του στενότερου συνεργάτη του Ν. Παππά; Αν όχι γιατί τον κρατάει; Γίνονταν όλα αυτά κάτω από τη μύτη του και δεν είχε καταλάβει τίποτα; Ποιος είναι ο Λευκός Οίκος και η White Porscha; Έχει κάποια σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου επί των ημερών του και με τον ίδιο; Τα 3 εκατομμύρια που δόθηκαν ύστερα από περίεργες διαδρομές για να στηθεί το Documento έφθασαν εκεί μέσα από νόμιμες διαδικασίες; Ο "ερευνητής" κ. Βαξεβάνης έχει να πει κάτι; Μήπως μπορεί να εξηγήσει πώς από υπάλληλος έγινε ιδιοκτήτης;» αναφέρει η ΝΔ.

«Περιμένουμε τις απαντήσεις. Και θα επανερχόμαστε μέχρι να δοθούν. Από όλους» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ξαναζεσταμένοι Καλογρίτσες

Το απόγευμα της Παρασκευής ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις καταγγελίες Καλογρίτσα κάνοντας λόγο για κυβερνητικές μεθοδεύσεις προκειμένου να διασωθεί ο πρωθυπουργός από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και η κυβέρνηση. Αναλυτικά το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Όσους ξαναζεσταμένους Καλογρίτσες και να βγάλει ο κ. Μητσοτάκης, δε σώζεται από τα προβλήματα των πολιτών.

Είχε περάσει καιρός και είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε. Τελικά δεν άργησε. Μόλις είδε τα πολύ σκούρα ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε πάλι από το καπέλο τον γνωστό λαγό, πελάτη του κ. Λοβέρδου και πρώην συνεταίρο του κου Θεοδωρικάκου, για να επαναλάβει για άλλη μια φορά τα ίδια και τα ίδια. Τους ίδιους έωλους ισχυρισμούς του.

Μόνο που το έργο το έχουμε ξαναδεί και εισιτήρια δε κόβει, ούτε στα πιο ακραία φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Γιατί όλοι καταλαβαίνουν πόσο στριμωγμένος είναι πια ο κος Μητσοτάκης από την κατάρρευση της οικονομίας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Από τις εγκληματικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, τα σχολεία και τις συγκοινωνίες. Και κυρίως από το δεύτερο κύμα της πανδημίας που σαρώνει τους πολίτες και βρίσκει τη χώρα απροετοίμαστη. Και όταν δεν έχεις σχέδιο και απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών, όσους ξαναζεσταμένους Καλογρίτσες και να βγάλεις από το καπέλο, δε σώζεσαι».

Ανταπάντηση της ΝΔ: Η μπάλα γυρίζει στο γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ

Το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανταπάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κάλεσε για μια ακόμη φορά να δώσει απαντήσεις επί της ουσίας των καταγγελιών Καλογρίτσα: εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει τη μπάλα στην κερκίδα, αυτή γυρίζει στο γήπεδό του. Περιμένουμε τις απαντήσεις» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα