Ποιο είναι το ευρωπαϊκό έργο C-Track με τη συμμετοχή 50 Δήμων

Το Ευρωπαϊκό έργο στοχεύει στην κινητοποίηση και καθοδήγηση των δημόσιων αρχών σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, με σκοπό την επίτευξη ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή, καθώς και ανθρακικής ουδετερότητας έως το 2050.

Το έργο αυτό είναι ανοικτό σε όλες τις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, οργανισμούς χρηματοδότησης που συνδέονται με τον ενεργειακό και κλιματικό σχεδιασμό, από την Αυστρία, την Κροατία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα,

την Ουγγαρία, τη Λετονία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Ισπανία. Συντονιστές του προγράμματος για την Ελλάδα είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και η εταιρεία ΕΠΤΑ.

Κύριοι άξονες του έργου είναι:

1) Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των τοπικών, περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών επιπέδων διακυβέρνησης, μέσω συναντήσεων εργασίας και διμερών συζητήσεων.
2) Η βελτίωση των τεχνικών ικανοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, στον τομέα του σχεδιασμού πολιτικών για την ενέργεια και το κλίμα.
3) Η υποστήριξη της ανάπτυξης και της χρηματοδότησης σχεδίων δράσης για την αειφόρο ενέργεια και το κλίμα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Η ανοιχτή πρόσκληση προς δημοτικές αρχές για τη λήψη δωρεάν τεχνικής υποστήριξης στο πλαίσιο του έργου C-Track 50 ολοκληρώθηκε στις 17 Οκτωβρίου και εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης για συμμετοχή στη διαδικασία.

Οι δήμοι με τους οποίους θα συνεργαστεί το C-Track 50 είναι με αλφαβητική σειρά οι ακόλουθοι:

1. Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων,
2. Δήμος Άρτας,
3. Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης,
4. Δήμος Βέροιας,
5. Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης,
6. Δήμος Ερέτριας,
7. Δήμος Ζηρού,
8. Δήμος Ζωγράφου,
9. Δήμος Ηλιουπόλεως,
10. Δήμος Καντάνου – Σελίνου,
11. Δήμος Λουτρακίου,
12. Δήμος Μήλου,
13. Δήμος Πύλου – Νέστορος,
14. Δήμος Ρεθύμνου,
15. Δήμος Φαιστού,
16. Δήμος Φαρσάλων,
17. Δήμος Χαλανδρίου,
18. Δήμος Χαλκιδέων και
19. Δήμος Χανίων

Keywords
Τυχαία Θέματα