Ποινή 6,5 χρόνια στον 23χρονο που επιχείρησε να ληστέψει τη σύζυγο του Νίκου Ταχιάου

Με απόφασή του το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε 6,5 χρόνια κάθειρξης τον 23χρονο Λίβυο, που είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω να επιχειρεί να ληστέψει τη σύζυγο του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου.

Το περιστατικό είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο, στο πάρκο Τσιρογιάννη της Θεσσαλονίκης,

απέναντι από τον Λευκό Πύργο, όταν ο 23χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω, σε αντίθεση με τον συγκατηγορούμενό του που κατάφερε να διαφύγει.

 Το κατηγορητήριο καταλόγιζε, εξάλλου, στον νεαρό ότι κατά την ίδια απόπειρα ληστείας επιχείρησε να αρπάξει το βρέφος που κρατούσε στην αγκαλιά η 32χρονη ανιψιά της συζύγου του κ. Ταχιάου κι ενώ οι δύο γυναίκες κάθονταν σε παγκάκι.Ωστόσο, οι δικαστές τον αθώωσαν για την απόπειρα αρπαγής του βρέφους, κρίνοντας ότι στόχος του ήταν η ληστεία, ενώ θεωρήθηκε ότι η κίνηση προς το μωρό ήταν αντιπερισπασμός προκειμένου να μην καταδιωχθούν. 

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα του μικρού κοριτσιού οποία περιέγραψε καρέ-καρέ το συμβάν.

Ο 23χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι για όλα φταίει ο συνεργός του χωρίς ωστόσο να πείσει τους δικαστές, οι οποίοι αποφάσισαν να επιστρέψει στις φυλακές.Παράλληλα, δεν έκαναν δεκτό το αίτημά του να χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα