Ποια σχολεία θα είναι κλειστά λόγω εποχικής γρίπης

Η εποχική γρίπη βρίσκεται σε έξαρση, με αποτέλεσμα οι δήμοι να παίρνουν την απόφαση να κλείνουν σχολεία και νηπιαγωγεία. Δείτε ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε τέσσερις δήμους της Θεσσαλονίκης λόγω έξαρσης των κρουσμάτων

γρίπης και απουσίας μεγάλου αριθμού μαθητών.

Πρόκειται για τους δήμους Κορδελιού- Ευόσμου, Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου.

Συγκεκριμένα, κλειστό θα παραμείνει την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το 6ο Νηπιαγωγείο Ελευθερίου Κορδελιού, λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού απόντων νηπίων που πλήττονται από εποχιακές ιώσεις.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή σχολεία στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Πρόκειται για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, καθώς και το 3ο και 4ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων.

Κλειστά θα μείνουν την Πέμπτη τα παρακάτω σχολεία του Δήμου Λαγκαδά:

Νηπιαγωγεία: 3ο Λαγκαδά, 4ο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Ασσήρου, Περιβολακίου.

Δημοτικά: 3ο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Περιβολακίου, Ασσήρου.

Γυμνάσια-Λύκεια: Γυμνάσιο-Λύκειο Λαγυνών, Γυμνάσιο-Λύκειο Ασσήρου.

Τέλος, κλειστά θα παραμείνουν για τις επόμενες δύο ημέρες τρία νηπιαγωγεία του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 δεν θα γίνουν μαθήματα στο 4ο νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου, στο 1ο νηπιαγωγείο Λητής και στο 2ο Νηπιαγωγείο Λητής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στα τρία σχολεία θα διενεργηθούν απολυμάνσεις.

Κλείνει λόγω γρίπης το 1ο Νηπιαγωγείο Διονύσου

Στο προληπτικό κλείσιμο του 1ου Νηπιαγωγείου Διονύσου από την Πέμπτη 30/1 έως και την Παρασκευή 31/1 θα προβεί ο Δήμος Διονύσου, μετά από απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη.

«Ο Δήμος Διονύσου έχοντας επίγνωση των ιδιαίτερων συνθηκών προέβη στην απόφαση αυτή για προληπτικούς και μόνο λόγους, χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

Στο συγκεκριμένο σχολείο παρατηρήθηκε σημαντικός αριθμός απόντων και κρίθηκε από τη Διευθύντρια ότι θα ήταν σκόπιμο να μην πραγματοποιηθούν μαθήματα για τις επόμενες δύο μέρες», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Με απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών και ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλειστά θα μείνουν για δύο ημέρες (Πέμπτη και Παρασκευή 29 και 30 Ιανουαρίου) 36 συνολικά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Ο αριθμός των μαθητών που απουσιάζει είναι εξαιρετικά υψηλός με αποτέλεσμα το κλείσιμο να κρίνεται επιβεβλημένο. Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν οι αρμόδιοι παράγοντες της εκπαίδευσης δεν διαπιστώνεται προς το παρόν εξίσου σοβαρό πρόβλημα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Και εκεί οι μαθητές έχουν πέσει θύματα των εποχικών ιώσεων ο αριθμός όμως αυτών που απουσιάζουν δεν κυμαίνεται σε εξ ίσου υψηλά ποσοστά.

Τα Δημοτικά Σχολεία που θα μείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή 30 και 31 Ιανουαρίου είναι τα ακόλουθα: Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας- Νεοκαισάρειας, 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων, Δημοτικό Σχολείο Λογγάδων, 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Με την ίδια απόφαση κλείνουν για το ίδιο χρονικό διάστημα και τα ακόλουθα Νηπιαγωγεία: 22ο Ιωαννίνων, 28ο Ιωαννίνων, Κουτσελιού, 6ο Ανατολής, 19ο Ιωαννίνων, 6ο Ιωαννίνων, 1ο Ιωαννίνων, 3ο Ιωαννίνων, 1ο Περάματος, 30ο Ιωαννίνων, 8ο Ιωαννίνων, 3ο Ανατολής, 3ο Κατσικά, 5ο Ανατολής, 10ο Ιωαννίνων, 7ο Ιωαννίνων, Πεδινής, 14ο Ιωαννίνων, 5ο Ιωαννίνων, 18ο Ιωαννίνων, Αμφιθέας, 4ο Ιωαννίνων, Κρύας, 25ο Ιωαννίνων, 1ο Κατσικά, 2ο Ιωαννίνων, 15ο Ιωαννίνων, Ειδικό Ιωαννίνων, 1ο Νεοχωρόπουλου, 33ο Ιωαννίνων, 11ο Ιωαννίνων.

Ποια δεν θα λειτουργήσουν στην Πρέβεζα

Μετά από απόφαση του δημάρχου Πρέβεζας πολλά σχολεία δεν θα λειτουργήσουν λόγω του μεγάλου ποσοστού μαθητών που ασθενούν από την εποχική γρίπη.

Συγκεκριμένα κλειστά θα μείνουν μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2020 τα εξής σχολεία:

9ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας, Νηπιαγωγείο Καναλίου, Νηπιαγωγείο Ν.Σινώπης, Νηπιαγωγείο Ν.Σαμψούντας, Νηπιαγωγείο Λούρου, Νηπιαγωγείο Ν.Ωρωπού, Δημοτικό Σχολείο Ν.Σινώπης, Δημοτικό Σχολείο Ν.Ωρωπού, Δημοτικό Σχολείο Λούρου.

Κλειστά σχολεία στο Δ. Πεντέλης

Tη διακοπή των μαθημάτων από την 28/1/2020 έως και σήμερα, 30/1/2020 αποφάσισε ο δήμος Πεντέλης στα 1ο-6ο και 3ο-5ο Νηπιαγωγεία Μελισσίων, προκειμένου να προφυλαχθούν οι μαθητές από τον ιό της εποχικής γρίπης.

Τα υπόλοιπα Σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Έξαρση γρίπης και στη Δράμα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην πόλη της Δράμας, μετά από απόφαση που έλαβαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού της εποχικής γρίπης, που τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό μικρών παιδιών.

Ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι «μετά από σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας αποφασίστηκε για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης της εποχικής γρίπης, τη διασφάλιση της ευρύτερης δημόσιας υγείας, αλλά και το αίσθημα ασφάλειας της εκπαιδευτικής - μαθητικής κοινότητας και των πολιτών μας η αναστολή λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών, Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων, που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Δράμας για τις 30 και 31 Ιανουαρίου».

Κλειστά σχολεία σε Δήμο Ωραιοκάστρου λόγω διακοπής ρεύματος

Από τον δήμο Ωραιοκάστρου γίνεται γνωστό ότι την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 θα παραμείνουν κλειστά το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Ν. Φιλαδέλφειας, λόγω προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος.

Ειδικότερα, με σχετικό έγγραφό της η ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσε τον δήμο Ωραιοκάστρου ότι «θα γίνει διακοπή ρεύματος την Πέμπτη 30/1/2020 και από ώρα 8:30 έως 14:30 στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, συμπεριλαμβανομένου και του δημοτικού σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας».

Δεδομένου ότι η διακοπή ρεύματος θα προκαλέσει τη δυσλειτουργία των σχολείων, λόγω προβλημάτων στη θέρμανση και στον φωτισμό, κρίθηκε αναγκαίο το κλείσιμό τους για την αυριανή ημέρα.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα