Ποια η διαφορά μεταξύ κατάπαυσης του πυρός και ανθρωπιστικής παύσης

Τι είναι η ανθρωπιστική παύση και ποια η διαφορά της από την κατάπαυση πυρός.

Σε ανακοίνωσή του σήμερα ο Λευκός Οίκος έκανε λόγο για καθημερινή τετράωρη ανθρωπιστική κατάπαυση κάτι που ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Τι είναι όμως η ανθρωπιστική παύση και ποια η διαφορά της από την κατάπαυση πυρός.

Πολλές χώρες, καθώς και τα Ηνωμένα Έθνη, έχουν ζητήσει κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα.

Ωστόσο, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ

και η ΕΕ είναι μεταξύ εκείνων που απέφυγαν να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός, λέγοντας ότι αυτό θα ευνοούσε τη Χαμάς, η οποία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και αρκετές δυτικές κυβερνήσεις.

Σύννεφα στη σχέση Μπάιντεν - Νετανιάχου (;)

Λίγο νωρίτερα οι ΗΠΑ δήλωσαν πώς κατανοούν ότι το Ισραήλ θα αρχίσει καθημερινές τετράωρες παύσεις στις μάχες σε περιοχές της βόρειας Γάζας.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ζητούν εδώ και μέρες ανθρωπιστική παύση - αλλά σε τι διαφέρει αυτό από την κατάπαυση του πυρός;

Σε σύγκριση με μια επίσημη κατάπαυση του πυρός, οι ανθρωπιστικές παύσεις τείνουν να διαρκούν για μικρότερα χρονικά διαστήματα, μερικές φορές μόνο λίγες ώρες.

Συνήθως εφαρμόζονται με αποκλειστικό στόχο την παροχή ανθρωπιστικής υποστήριξης, σε αντίθεση με την επίτευξη μακροπρόθεσμων πολιτικών λύσεων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οι εκεχειρίες, εν τω μεταξύ, προορίζονται να είναι μακροπρόθεσμες και συχνά αποσκοπούν στο να επιτρέψουν στα μέρη να συμμετάσχουν σε διάλογο, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επίτευξης μόνιμης πολιτικής διευθέτησης, αναφέρει ο ΟΗΕ.

#ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ_ΠΥΡΟΣ #ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ_ΠΑΥΣΗ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΙΣΡΑΗΛ #ΓΑΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποια,poia