Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Νέα σύσκεψη στο Συντονιστικό της Λάρισας- 4.150 οι οριστικές αιτήσεις στο arogi.gov.gr

Μέχρι σήμερα το πρωί υποβλήθηκαν 4.150 οριστικές αιτήσεις, καθώς και 2.900 προσωρινές στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, όπως έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος συνδέθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα άμεσα ζητήματα δημόσιας υγείας, η απάντληση των υδάτων από τις πληγείσες περιοχές, η πρόσβαση και η αποκατάσταση του οδικού

δικτύου και η κρατική αρωγή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας οι αυτοψίες και οι καταγραφές που έχουν γίνει είναι περίπου 4.500 και αναμένεται να ξεπεράσουν μέχρι το βράδυ τις 5.000, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά την σύσκεψη στα άμεσα ζητήματα δημόσιας Υγείας και στο ιδιαίτερο βάρος που αποδίδεται στην συλλογή των νεκρών ζώων, η οποία πραγματοποιείται με βάση όλες τις υγειονομικές διατάξεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ μέχρι τις 9 σήμερα το πρωί έχουν δηλωθεί 49.050 αιγοπρόβατα, 19.295 χοίροι, 4.186 βοοειδή και 40.330 πτηνά.

Όσον αφορά τα ζητήματα πρόσβασης με τα χωριά έχει αποκατασταθεί η οδική σύνδεση με όλα εκτός από το Κεραμίδι του δήμου Φαρκαδόνας, ενώ βελτιούμενη βαίνει η κατάσταση στην εθνική οδό καθώς καταγράφεται υποχώρηση των υδάτων, ωστόσο ο οδικός άξονας παραμένει κλειστός.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Στρατού και εθελοντικών οργανώσεων συνεχίζουν να επιχειρούν με επίγεια και πλωτά μέσα στις περιοχές Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης στη Λάρισα, όπου το ύψος των υδάτων αρχίζει να υποχωρεί, στα χωριά των Τεμπών μέχρι το Δέλτα του Πηνειού και στο Δήμο του Κιλελέρ και ιδιαίτερα στον κάμπο της λίμνης Κάρλας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν σχετικά με τα ζητήματα δημόσιας υγείας, ότι έγινε ενημέρωση για την επιδημιολογική επιτήρηση των λοιμωδών νοσημάτων και την κλινική πορεία των περιστατικών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, καθώς και για τις περαιτέρω ενέργειες για την ενημέρωση των πολιτών για πρακτικά ζητήματα υγιεινής, αλλά και για επιπλέον παρεμβάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τονίζουν ότι ιδιαίτερα μεγάλο βάρος δίνεται στη συλλογή των νεκρών ζώων, η οποία πραγματοποιείται με βάση όλες τις υγειονομικές διατάξεις.

Μέχρι σήμερα το πρωί στις 09:00, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ έχουν δηλωθεί 49.050 αιγοπρόβατα, 19.295 χοίροι, 4.186 βοοειδή και 40.330 πτηνά, ενώ έχει γίνει διαχείριση (υγειονομική ταφή ή καύση) για 21.906 αιγοπρόβατα, 6.800 χοίροι, 20 βοοειδή και 23.300 πτηνά.

#ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΘΕΣΣΑΛΙΑ #ΣΥΣΚΕΨΗ #ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα