Πλεύρης από Βρυξέλλες: «Έτοιμοι να υποστηρίξουμε τον Ουκρανικό λαό με τη μεταφορά ασθενών σε δικά μας νοσοκομεία»

«Η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη απέναντι στον ουκρανικό λαό που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για το Συμβούλιο των κρατών - μελών της ΕΕ.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος: «Είμαστε έτοιμοι να τον ενισχύσουμε και να τον υποστηρίξουμε με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και με τη μεταφορά ασθενών από την Ουκρανία στα δικά μας νοσοκομεία» τονίζοντας ότι: «Παράλληλα, παρακολουθούμε

την πανδημία η οποία εξακολουθεί να είναι εδώ, ωστόσο θεωρούμε ότι σιγά-σιγά πηγαίνουμε σε αποκλιμάκωση. Πρέπει, όμως, να είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση για τυχόν αναζωπύρωσή της».

Κλείνοντας ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις και ότι η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για να δείξουμε τις κοινές αξίες της Ευρώπης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το news4health.gr.

Ο πόλεμος και ο κορονοϊός στο τραπέζι των Υπουργών

Οι Υπουργοί Υγείας σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά θα ενημερωθούν για τις δράσεις της Ε.Ε. αναφορικά με τη συντονισμένη και χωρίς αποκλεισμούς ενωσιακή αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία στον τομέα της Υγείας.

Το μεσημέρι οι υπουργοί θα συζητήσουν κατά τη διάρκεια γεύματος τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σπάνιων νοσημάτων και του συνδρόμου Long Covid.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλεύρης, Βρυξέλλες, Έτοιμοι, Ουκρανικό,plevris, vryxelles, etoimoi, oukraniko