Πλαστά διπλώματα πιλότων: Σοκάρουν οι διάλογοι της συμμορίας, «αξίζουμε τα λεφτά που παίρνουμε»

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν συνομιλίες από πελάτες και μέλη του κυκλώματος που έβγαζαν πλαστά διπλώματα σε πιλότους. Τα όσα έλεγαν μεταξύ τους, προκαλούν κυριολεκτικά... τρόμο.

Σοκάρει η παρακάτω επικοινωνία μεταξύ του 70χρονου συνταξιούχου της Ολυμπιακής και του 43χρονου συνεργάτη του, δύο από τους φερόμενους «εγκεφάλους» της υπόθεσης.

Ο τρίτος είναι ο 69χρονος διαχειριστής σχολής πιλότων στη Θεσσαλονίκη.

43χρονος:

Τους έχεις κάνει μάγκες όλους.

70χρονος: Εννοείται, εννοείται.

43χρονος: Οι μισοί σου μαθητές πετάνε, να πούμε, σε όλο τον κόσμο. Γ@@ μας τώρα. Θα κονομήσουν. Θα πάρουν πολύ «χαρτί». Θα κονομήσουν.

Το παράδοξο είναι πώς είναι όλοι τους ελεύθεροι, καθώς η δράση τους θεωρείται… πλημμέλημα, παρόλα αυτά, φαίνεται πως είχαν καταφέρει δεκάδες πιλότοι να πετούν αεροσκάφη, χωρίς ουσιαστικά να διαθέτουν την κατάλληλη θεωρητική κατάρτιση.

Μεταξύ των υποψήφιων πιλότων υπήρχαν και κάποιοι που είχαν αποτύχει στις εξετάσεις αρκετές φορές πριν.

70χρονος: Τότε ρε μαλ@@ να πούμε τι κάνουμε τώρα; Αυτός εδώ πέρα δεν μπορεί να περάσει τα μαθήματα. Δίνει 1, δίνει 2, δίνει 3; Δε μπορεί! Πρέπει να βρούμε την άκρη. Η άκρη κοστίζει. Θα τον στείλουμε σε ένα διεφθαρμένο εξεταστικό κέντρο του εξωτερικού, να χώσει κάποια χοντρά λεφτά να περάσει τα μαθήματα.

70χρονος: Με παίρνει τηλέφωνο ο Ξ. το 2013 και μου λέει «άκου να δεις κάτι, εγώ όταν τελειώσαμε με την Ολυμπιακή το 2009, εγώ δεν πήγα καθόλου να γράψω. Έφτιαξα ένα πλαστό χαρτί. Το πτυχίο ήταν καταχωρημένο στο φάκελο σε χαρτί αλλά δεν υπήρχε σε κομπιούτερ. Οπότε με τσιμπήσανε και μου πήρανε το πτυχίο».

«Πελάτης»: Αμάν.

70χρονος: «Έχουμε φτάσει» μου λέει ο Ξ. «μέχρι τον Καραμανλή, ήταν τότε ο Κώστας Καραμανλής να πούμε. Και μου στείλανε» λέει «ότι άμα θες το πτυχίο σου πάλι, πρέπει να δώσεις τα 13 μαθήματα». Ε, τον πλακώνω, να πούμε και σε 6 μέρες τον πέρασα και τα 13 μαθήματα.

34χρονος: Το γονατίσατε. Τι να πω; Εντάξει. Δεν έχω λόγια.

70χρονος: Αξίζουμε τα λεφτά που παίρνουμε; (γέλια)

34χρονος: Αν και δε με συμφέρει, θα πω ότι και λίγα είναι.

70χρονος: Μετά από σένα που να τη πάω τη ταρίφα…; (γέλια).

Η επιχείρηση που στήθηκε από την αστυνομία ήταν καλά οργανωμένη, ώστε οι δράστες να πιαστούν επ’ αυτοφώρω.

#ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ #ΠΛΑΣΤΑ #ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ #ΠΙΛΟΤΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλαστά, Σοκάρουν,plasta, sokaroun