Πιθανό μπλοκ του Τραμπ στις πιο αυστηρές οδηγίες του FDA για το εμβόλιο κορονοϊού

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τετάρτη ότι μπορεί να μην εγκρίνει, τα πιο αυστηρά πρότυπα που προανήγγειλε ο FDA για την επείγουσα έγκριση ενός εμβολίου COVID-19, αναφέροντας ότι μια τέτοια πρόταση κρύβει από πίσω πολιτικές σκοπιμότητες.

Ειδικότερα, ο Αμερικάνικος Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα νέα, πιο αυστηρά πρότυπα για την έγκριση

έκτακτης ανάγκης ενός εμβολίου COVID-19.

Σύμφωνα με μία έκθεση, ο FDA αναμένεται να ζητήσει από τους κατασκευαστές εμβολίων που ζητούν άδεια έκτακτης ανάγκης να παρακολουθήσουν τους συμμετέχοντες στη δοκιμή με απόσταση τουλάχιστον δύο μηνών μετά τη λήψη ενός δεύτερου εμβολιασμού. Ανέφερε επίσης ότι η υπηρεσία ζητά από τις δοκιμές να εντοπίσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό σοβαρών περιπτώσεων COVID-19 σε ασθενείς που έλαβαν εικονικό φάρμακο στις δοκιμές.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να αντιδράσει στην συγκεκριμένη απόφαση του FDA. Ειδικότερα, οι εκλογές των ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου και ο Τραμπ έχει ποντάρει πολλά για την επανεκλογή του στην έγκριση ενός εμβολίου πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τι δήλωσε ο Τραμπ για την απόφαση του FDA - Το πιθανό μπλοκ

Keywords
Τυχαία Θέματα