Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Το έγγραφο του FBI επιβεβαιώνει την εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis

«Αντιπερισπασμό» χαρακτηρίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ το έγγραφο του FBI που παρουσιάστηκε από τον κ. Αγγελή στην προανακριτική για τη Novartis στη Βουλή και υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα από αυτό προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Novartis.

Σύμφωνα

με τους ίδιους κύκλους, το έγγραφο που παρουσιάστηκε από τον κ. Αγγελή και το οποίο παρουσιάστηκε ως απόδειξη ότι δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis, στην πραγματικότητα κατέδειξε το εντελώς αντίθετο: «Για κακή τους τύχη όμως η έρευνα συνεχίστηκε και μετά τον Αύγουστο του 2017 και όπως ενημερωθήκαμε από επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018, το οποίο κατατέθηκε πριν λίγο στην προανακριτική επιβεβαιώνεται η εμπλοκή πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis, έγγραφο το οποίο πριν λίγο ο κ. Αγγελής δεν αμφισβήτησε και μάλιστα συμπλήρωσε ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έγγραφο».

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η κίνηση με το έγγραφο ήταν «αντιπερισπασμός» σε αποκαλύψεις για τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Μετά τις χτεσινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθετε χρήματα σε λογαριασμό του γιου του στην Αμερική μέσω τροφοδότη λογαριασμού στην Ελβετία, στοιχεία που όπως ο ίδιος ο κ. Αγγελής αποκάλυψε, του τα έδωσε το FBI στη συνάντηση που είχαν με τους εισαγγελείς διαφθοράς στην Βιέννη Δεκέμβριο του 2018, αλλά και μετά την σημερινή δήλωση του κ. Αγγελή ότι δύο φόνοι πιθανότατα σχετίζονται με τη δήθεν σκευωρία Novartis, αναμέναμε τον αντιπερισπασμό», έλεγαν.

Υπενθυμίζεται ότι με έγγραφο που παριουσίασε στην προανακριτική ο κ. Αγγελής, με αποστολέα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και παραλήπτη την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, φαινόταν να μη γίνεται αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα της Ελλάδας.

Τα ονόματα που αναφέρονται, με βάση τις ίδιες πληροφορίες του Κωνσταντίνου Φρουζή, του Νίκου Μανιαδάκη και του τότε πρόεδρου του ΕΟΦ Δημήτρη Λιντζέρη.

Επίσης, κατονομάζονται δύο εκδότες ως πρόσωπα που διευκόλυναν τα ραντεβού και τις επαφές που είχε ο Κωνσταντίνος Φρουζής με την τότε κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα