Πιάνει δουλειά η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Θέμα ωρών είναι να ξεκινήσει την δράση της στους δρόμους η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, καθώς το βράδυ της Κυριακής (4/9/2020), οι αστυνομικοί που θα την απαρτίζουν παρέλαβαν τα φύλλα πορείας τους.

Πλέον το Σώμα έχει συγκροτηθεί και από τους 260 ειδικούς φρουρούς που ήταν στην Αττική. Οι 100 από αυτούς θα διατεθούν στο ΕΚΠΑ.

Επίσης, τους έχουν δοθεί οι στολές και ό,τι άλλο χρειάζονται.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό -και γίνεται ένας

αγώνας δρόμου για αυτό- να αρχίσουν ακόμα και σήμερα, Δευτέρα, τις περιπολίες γύρω από το ΕΚΠΑ. Οι προϊστάμενοι της πανεπιστημιακής αστυνομίας, παράλληλα, έχουν έρθει σε επαφή με τους πρυτάνεις και ο καθένας από αυτούς έχει ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα για την φύλαξη των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.

Σε πρώτη φάση, μέσα στο επόμενο 24ωρο αναμένεται να αρχίσουν οι περιπολίες στο ΕΚΠΑ και σιγά - σιγά η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα ξεκινήσει τη δράση της και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, θα ξεκινήσουν οι περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η αστυνομία ενεργεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και όλα θα εξελιχθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.

Επισημαίνεται ότι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι οι ΟΠΠΙ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στη διάθεση των τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ) και ήδη, οι επικεφαλής των ομάδων έχουν επισκεφθεί τους χώρους των πανεπιστημίων και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που θα αναλάβουν υπηρεσία, με βάση τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων.

Στο ΑΠΘ, σημειώνεται ότι, έχουν τοποθετηθεί ήδη σε δύο σημεία ειδικές πύλες (τουρνικέ), οι οποίες φρουρούνται από την αστυνομία ενώ βρίσκονται σε μόνιμη βάση δύο διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.

#ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΕΚΠΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα