ΠΦΣ: Αίτηση ακυρώσεως μετά την έκδοση του Π.Δ. για το ιδιοκτησιακό

Αίτηση ακυρώσεως και αναστολή αμέσως μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος θα ασκήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου προειδοποιεί τους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς» ότι εάν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου θα χάσουν τα χρήματα τους.

Υπενθυμίζεται ότι με την υπ΄ αριθμ. 26/2018 γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, κρίθηκε ότι «οι εισαγόμενοι με το σχέδιο διατάγματος περιορισμοί στην επαγγελματική ελευθερία των φαρμακοποιών και την επιχειρηματική ελευθερία των ιδιωτών – μη φαρμακοποιών, όσον αφορά την υποχρεωτική

επιλογή εταιρικής μορφής και τη συμμετοχή στη σύνθεση του εταιρικού κεφαλαίου των φαρμακευτικών ΕΠΕ, με κριτήριο την επαγγελματική ιδιότητα των συμμετεχόντων, είναι νόμιμοι με το άρθρο 5 του Συντάγματος».

Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ «το περιεχόμενο το σεβόμαστε μεν, διαφωνούμε δε απολύτως, διότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και το Ενωσιακό κεκτημένο».

Σχολιάζει ότι πρόκειται περί προκαταρκτικού και δη διαδικαστικού ελέγχου του εν λόγω σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και όχι για ευθύ έλεγχο συνταγματικότητας και προαναγγέλλει ότι θα ασκήσει αμέσως μετά την έκδοση, αίτηση ακυρώσεως και αναστολής όπου θα κριθεί πια στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η αντισυνταγματικότητα του Π.Δ. και η μη συμβατότητα του με το Ενωσιακό κεκτημένο.

«Θα πρέπει να καταστεί σαφές από όλους και ιδίως από τους διάφορους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς», ότι ο ΠΦΣ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα προσβάλλουν στα αρμόδια δικαστήρια κάθε τυχόν άδεια ιδρύσεως φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε ιδιώτες» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα