Πέτσας: Μείωση φόρων έως και 40% για δαπάνες αναβάθμισης κατοικίας

Ο Στέλιος Πέτσας, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, προανήγγειλε έκπτωση φόρου που θα αγγίζει το 40%, για τους πολίτες που θα προβούν σε δαπάνες λειτουργικής αναβάθμισης κατοικιών.

Η έκπτωση φόρου δύναται να εφαρμοστεί αναλογικά,δηλαδή, να συμψηφιστεί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του πολίτη προς το κράτος, όπως η καταβολή του ΕΝΦΙΑ, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει απευθείας, διευκρίνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι ότι αν για παράδειγμα κάποιος

δαπανήσει 10.000 ευρώ, για τη λειτουργική αναβάθμιση ή την ενεργειακή θωράκιση ενός ακινήτου, η έκπτωση φόρου θα αγγίζει τις 4.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστεί, θα πρέπει να συνυπολογιστεί το δημοσιονομικό βάρος».

Ο στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι να τονωθεί ο τομέας της οικοδομής, που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα στα χρόνια της κρίσης.

«Η οικοδομή αντιστοιχούσε στο 12% του ΑΕΠ και με την κρίση κατακρημνίστηκε. Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, θέλουνα φτάσουμε στο επίπεδο που θα αντιστοιχεί στο 3-4% αυτού».

«Υπάρχει ένα μεγάλο στοκ κατοικιών απούλητο και δίνουμε ένα κίνητρο για να αποκτήσουν τα χωριά κι οι πόλεις καλή όψη».

Ο κ. Πέτσας τόνισε την ανάγκη να μπει τέλος στην υποβάθμιση και την γκετοποίηση περιοχών που μπορεί να προκαλέσει η εγκατάλειψη και κακή αισθητή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα