Πετρόπουλος: Στις 20 του μηνός θα πληρωθεί η 13η σύνταξη

«Οι συνταξιούχοι λαμβάνουν 12 συντάξεις από το 2012, όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατήργησαν ολοσχερώς τα δώρα, συμπεριλαμβανομένης της 13ης σύνταξης. Στις 20 του μηνός, η 13η σύνταξη θα είναι στα διατραπεζικά συστήματα πληρωμών».

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9

fm».Ο Τ. Πετρόπουλος ανακοίνωσε την επέκταση της διάρκειας αποπληρωμής σε έως 120 δόσεις για το υπόλοιπο των οφειλών των συνταξιούχων οι οποίες παρακρατούνται σε έως 40 δόσεις με συμψηφισμό της οφειλής από τη σύνταξή τους.

Είπε συγκεκριμένα: «Σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμη και σε αυτές που έχουν ρυθμιστεί, προβλέπουμε με νομοθετική διάταξη, η οποία θα συζητηθεί σήμερα και θα ψηφιστεί, ότι για το υπόλοιπο των δόσεων που δεν έχει εξοφληθεί μπορεί να γίνει επέκταση της διάρκειας αποπληρωμής στα 10 χρόνια, στις 120 δόσεις». Και παρουσίασε ενδεικτικό παράδειγμα, σύμφωνα με το οποίο, «αν κάποιος όφειλε 20.000 ευρώ, μπορούσε με 20.000 να συμψηφίσει τις οφειλές που είχε σε 40 δόσεις και έπαιρνε σύνταξη 500 ευρώ χωρίς να του μένει τίποτε για να ζήσει…Τώρα, θα δίνει 50 ευρώ και θα του μένουν 450 ευρώ».

Ο Τ. Πετρόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις θα ψηφιστεί ομοφώνως από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, διότι δεν μπορεί κανείς να δικαιολογήσει αρνητική ψήφο». Ο Υφυπουργός κληθείς να σχολιάσει τη θέση που διατυπώνει ο πρόεδρος της ΝΔ για σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα στην υγεία κ.α, τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κρύψει ποτέ τις ιδέες του. Θέλει τη στροφή στην ιδιωτική σφαίρα των συμφερόντων, δηλαδή όλα τα κοινωνικά δικαιώματα, όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες να μεταταχθούν, να υποβαθμιστούν στο πεδίο της κερδοσκοπίας».

«Η δημόσια υγεία έχει αναβαθμιστεί και είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός δεν θα επιστρέψει να περάσει αυτό το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη ούτε και το σχέδιο να έχουμε επτά ημέρες εργασία την εβδομάδα», είπε ο Υφυπουργός. Και κατέληξε λέγοντας: «Δεν ήταν λάθος αυτό που είπε, το εννοούσε, άλλο αν μετά πήγε να το μαζέψει, διότι η εργασία επτά ημερών σε επιχειρήσεις που είναι διαρκούς παραγωγικής αλυσίδας ισχύει ήδη, δεν χρειαζόταν να μας το πει ο κ. Μητσοτάκης… Άρα, αυτό που εννοούσε με το παράδειγμα μάλιστα που χρησιμοποίησε, ότι μια γυναίκα μπορεί να δουλεύει στο σπίτι και με τηλεργασία, κόντρα στην παραδοσιακή εργασία 8 ώρες, 5 μέρες την εβδομάδα, και να κάνει και τις δουλειές της, είναι για τη… Μαίρη Παναγιωταρά του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Όχι για τη νέα εργαζόμενη, τη σύγχρονη μητέρα, γυναίκα…Είναι μια αντίληψη ξένη προς τον σκοπό που πρέπει να έχει η εργασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα