Πελόζι για Τραμπ: Ο «ακατανόμαστος» θα χάσει και πάλι τις εκλογές αν κατέβει το 2024

Ο «ακατανόμαστος» για την Νάνσι Πελόζι, Ντόναλντ Τραμπ, θα ηττηθεί ξανά αν κατέβει υποψήφιος το 2024, όπως υποστήριξε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να διεκδικήσει άλλη μια θητεία στον Λευκό Οίκο το 2024. Ωστόσο, αν προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση (όπως έχει αφήσει ο ίδιος να εννοηθεί) θα γραφτεί στην αμερικανική ιστορία ως

ο δύο φορές ηττημένος, προέβλεψε η Νάνσι Πελόζι. Κατά την επίσκεψή της στην Αγγλία για το φόρουμ των επικεφαλής των κοινοβουλίων των χωρών της G7, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ρωτήθηκε για τις δύο παραπομπές που κίνησε σε βάρος του Τραμπ, στα τέλη του 2019 και τον Ιανουάριο του 2021.

Εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία να κερδίσει πολιτικούς πόντους απέναντι στον πρώην πρόεδρο, ο οποίος παραμένει η ισχυρότερη δύναμη εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, η Πελόζι απάντησε: «Δεν μιλάω ποτέ για αυτόν». Ωστόσο, συνέχισε να μιλάει για τον Τραμπ, χωρίς όμως να τον κατονομάσει. «Κατά καιρούς αναφέρομαι σ’ αυτόν τον ‘Πώς τον λένε’», είπε, προσθέτοντας γρήγορα: «Αν θέλει να κατέβει ξανά υποψήφιος θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος που παραπέμφθηκε δύο φορές και ηττήθηκε δύο φορές».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Τραμπ στον Λευκό Οίκο η Πελόζι συγκρούστηκε μαζί του σε σειρά θεμάτων: από τη μεταναστευτική πολιτική και τις επενδύσεις στις υποδομές μέχρι τη διαχείριση της πανδημίας. Υποκίνησε επίσης δύο φορές την παραπομπή του σε δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσης. Η Γερουσία, υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων τότε, τον απάλλαξε και τις δύο φορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα