Πελώνη: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη για το θέμα της επίσκεψης Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση

Εντός των επόμενων λίγων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για την έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού για τα ταξίδια, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη.

Η Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για την έκδοση του ψηφιακού

πιστοποιητικού και παράλληλα σημείωσε πως υπάρχει συντονισμός σε νομοθετικό και τεχνικό επίπεδο με τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα.

Χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε τα εξής: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη για το ψηφιακό πιστοποιητικό για τα ταξίδια, καθώς είμαστε από τους πρώτους που το προτείναμε και σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες πριν την επίσημη εφαρμογή του την 1η Ιουλίου.»

Επιπλέον, η κυρία Πελώνη σημείωσε ότι «το ψηφιακό πιστοποιητικό αποτελεί εργαλείο διευκόλυνσης και ενθάρρυνσης για όσους θέλουν να ταξιδέψουν, ενώ αναφορικά με τη συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμών», και υποστήριξε ότι ανάλογα με τα ραντεβού της ομάδας 35-39 ετών, για τους οποίους σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στη συνέχεια και η επόμενη ηλικιακή ομάδα. «Ευελπιστούμε εντός του Ιουνίου να ανοίξει η πλατφόρμα για όλες τις ηλικιακές ομάδες και για τους 18 άνω» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, η κυρία Πελώνη ανέφερε ότι «η Αθήνα δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση για επίσκεψη του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη χωρά μας, στις 31 Μαΐου».

Για το ίδιο θέμα η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι οι δύο πλευρές είναι σε επαφή κατόπιν πρόσκλησης του Νίκου Δένδια στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πρόσθεσε ότι αν έρθει και συμπέσουν τα προγράμματα, θα γίνει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα