«Πέφτει» το Κίεβο - Πυροβολισμοί και οδομαχίες στη Μαριούπολη

Καταιγισμός πυροβολισμών ακούγονται αυτή τη στιγμή μέσα στην πόλη της Μαριούπολης, από την πλευρά του λιμανιού.

Πυρά πυροβολικού αντηχούν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας απόψε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Ένας άλλος μάρτυρας είπε πως ακούγονται πυροβολισμοί στο δυτικό τμήμα στο Κίεβο ενώ ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Βρετανίας ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προχωρούν προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

«Οι ρωσικές δυνάμεις

εξακολουθούν την πορεία τους, σε δύο άξονες, προς το Κίεβο. Ο στόχος τους είναι να περικυκλώσουν την πρωτεύουσα, να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του πληθυσμού και να αλλάξουν το καθεστώς, είπε ο Τζιμ Χόκενχαλ.

«Η Ρωσία συνεχίζει τα πλήγματα σε όλη την Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαπέλυσε σειρά πληγμάτων σε στόχους στο Κίεβο. Εκτοξευτήρες πυραύλων χρησιμοποιήθηκαν στο Τσερνίχιφ και το Χαρκίβ (Χάρκοβο)», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Χόκενχαλ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιστέκονται σθεναρά και επικεντρώνονται στην υπεράσπιση σημαντικών πόλεων σε όλη την Ουκρανία.

Kiev, #Ukraine . Putin, how dare you???????? pic.twitter.com/iYTnt4alFd

Anna (@awonderfulanna) February 25, 2022

Εκρήξεις σε θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο

Πληροφορίες αναφέρουν, δε, πως κάποιες από τις εκρήξεις σημειώνονται σε θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο, το οποίος φέρεται να έχει καταστραφεί, ένδειξη ότι ο ρωσικός στρατός στοχεύει σε κρίσιμες υποδομές της πόλης προκειμένου να εισβάλει.

«Τα ρωσικά στρατεύματα είναι πολύ κοντά στην πρωτεύουσα. Οι ομάδες δολιοφθοράς εξουδετερώνουν τους στρατιωτικούς στόχους και υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην πόλη. Υπό προστασία και ειδικό έλεγχο βρίσκονται οι γέφυρες στην πρωτεύουσα» υποστηρίζει ο δήμαρχος του Κιέβου.

Explosions in #Kyiv. Troyeshchina. pic.twitter.com/K20R0wPso2

— NEXTA (@nexta_tv) February 25, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα