Παυλάκης: Η Αττική χρειάζεται σκληρό lockdown, το τρίτο κύμα είναι εδώ

Ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, μίλησε στο OPEN το πρωί της Τρίτης και ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνει σκληρό lockdown για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Ο κ. Παυλάκης ξεκαθάρισε ότι «είμαι υπέρ ενός προληπτικού και σκληρού lockdown» προσθέτοντας πως «δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία».

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Αττική, η οποία καθημερινά έχει τα μισά κρούσματα της επικράτειας, με τους ειδικούς να

εκφράζουν φοβίες ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπάρξει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων με ανυπολόγιστες συνέπειες.

«Το τρίτο κύμα ξεκίνησε και είναι επικίνδυνο για την Αττική. Χρειάζεται σκληρή καραντίνα. Το ακορντεόν δεν αποδίδει, φέρνει κούραση και σύγχυση» τόνισε ο κ. Παυλάκης.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε για όσους πιστεύουν ότι φτάνουμε στο... τέλος της ανηφόρας ότι «ο ιός τώρα είναι χειρότερος και είναι παντού», όμως παρουσιάστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό και την προστασία από τις μεταλλάξεις. «Τα εμβόλια δουλεύουν για όλα τα στελέχη του ιού, αλλά δε μπορούμε να περιοριστούμε μόνον στα εμβόλια».

Αναφορικά με τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού και κυρίως σ' αυτά που προκαλούν ανησυχία, της Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής τόνισε πως «τα νέα στελέχη είναι σαν τις κατσαρίδες... Οπου βλέπετε μία υπάρχουν πολλές, σίγουρα θα επεκταθούν τα μεταλλαγμένα στελέχη».

Keywords
Τυχαία Θέματα