ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Δίμηνο εξορμήσεων στο μονοπάτι… της αυτονομίας

Για ένα έντονο δίμηνο περιοδειών ανά την επικράτεια, βαδίζοντας, συγκεκριμένα, στο μονοπάτι της αυτονομίας, σε σχέση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν προετοιμαστεί στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής για την αρχή της νέας χρονιάς.

Όπως το έθεσε εμφατικά ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πρωτοχρονιάτικο

μήνυμα του, η Χαριλάου Τρικούπη θα επιχειρήσει να προχωρήσει στον δικό της δρόμο, ανάμεσα σε «λαϊκισμό» και «ελιτισμό», «διχασμό» και «τοξικότητα». Όπως ανέφεραν στο “Dnews” πηγές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, θα πρόκειται για ένα δίμηνο με πολλές περιοδείες και επαφές με τη βάση του κόμματος, αλλά και την κοινωνία, για το οποίο έχουν τεθεί μια σειρά από μείζονες οργανωτικούς και πολιτικούς στόχους.

Πρώτα από όλα, να φύγουν από το “μούδιασμα” που έχει προκληθεί από την υπόθεση της Εύας Καϊλή και να ξεπεραστεί ένα ενδεχόμενο δημοσκοπικό φρενάρισμα εξαιτίας του θέματος.

Καμία ομηρία από ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Δεύτερον (και μάλλον σημαντικότερο από όλα), το τρίτο κόμμα του πολιτικού συστήματος επιδιώκει να επιβεβαιώσει στα μάτια των πολιτών πως παραμένει στο μονοπάτι αυτονομίας που στρατηγικά έχει επιλέξει, αντικρούοντας τους τελευταίους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι το έχει απεμπολήσει και γίνεται ακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως δέχονται επίθεση του κυβερνητικού κόμματος, σε συνεργασία με μερίδα του Τύπου, που καλλιεργούν κλίμα για δήθεν συγκυβερνήσεις και συνεργασίες, διαστρεβλώνοντας κατάφορα τις τοποθετήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη. Από την Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζουν, λοιπόν, πως όταν μιλούν για προοδευτική κυβέρνηση, δεν παραλείπουν ποτέ να συμπληρώσουν, ότι αυτή δεν θα πρέπει (με κανέναν τρόπο) να θυμίζει την περίοδο Τσίπρα-Καμμένου. Αντιθέτως, ξεκαθαρίζουν, πως το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής δεν έχει πέσει στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να μπει σε καμία ομηρία από οποιονδήποτε από τους δύο μεγάλους. Προκειμένου, αυτή η πολιτική αυτονομία να γίνει κρυστάλλινα σαφής, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προχωρούν σε πιο σκληρή κριτική και προς την πλευρά της Κουμουνδούρου.

Οι πολίτες θα δώσουν κατευθύνεις

Βεβαίως, στην Χαριλάου Τρικούπη δεν απεμπολούν τον ρυθμιστικό ρόλο του κόμματος τους και τον κομβικό χαρακτήρα που έχει στο πολιτικό σύστημα, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι πρώτα θα έρθουν τα αποτελέσματα της κάλπης και ύστερα, με βάση τους συσχετισμούς που θα έχει υποδείξει ο ελληνικός λαός και τις προγραμματικές θέσεις όλων, θα βρεθούν οι λύσεις που απαιτούνται για να προχωρήσει η χώρα. Επομένως, επιμένουν στη θέση που διατύπωσε πρόσφατα ο Νίκος Ανδρουλάκης, δηλαδή πως ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να βρεθεί στην αντιπολίτευση μετά τις εκλογές, αλλά ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη για το γεγονός πως ακόμη «κερδίζονται πόντοι» από την κυβέρνηση. Όπως τονίζουν, πάρα πολλοί πολίτες δεν θέλουν να συνεχίσει να κυβερνά ο Μητσοτάκης, αλλά δεν τους εκφράζει (σε καμία περίπτωση) ούτε ο Τσίπρας και επομένως το ΚΙΝΑΛ οφείλει να καλύψει αυτόν τον κόσμο.

Στην προμετωπίδα το πρόγραμμα

Ο τρίτος στόχος της εξόρμησης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην κοινωνία είναι να επικοινωνηθούν οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος, οι οποίες είχαν παρουσιαστεί δύο μέρες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Καϊλή και μοιραία δεν έτυχαν της προσοχής που έπρεπε. Η εκ νέου παρουσίαση αυτών των θέσεων φιλοδοξείται να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, αφενός εκπροσωπεί την Κεντροαριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα, οπότε, εκ των πραγμάτων, δεν έχει καμία ανάγκη να ετεροπροσδιοριστεί από κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα για να έχει ιδεολογικό πρόσημο και αφετέρου, να απαντήσει επί του πρακτέου στο διακύβευμα της κυβερνησιμότητας της χώρας. Στόχος είναι, λοιπόν, να δώσουν όλη την αφήγηση του κόμματος για το τι σημαίνει προοδευτική - σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση και με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες να γνωρίζουν τις συγκεκριμένες και απτές λύσεις που προτείνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για κάθε κατηγορία προβλημάτων, από τα εργασιακά έως την ακρίβεια και από τα θέματα ενέργειας έως τις συντάξεις. Με τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαιτούνται “τολμηρές αποφάσεις, που θα κατανέμουν με δικαιότερο τρόπο τα βάρη της κρίσης και με ολοκληρωμένες πολιτικές”.

Αντιπολίτευση για οικονομία - κοινωνία

Τέταρτος στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι ενδυναμώσει την αντιπολίτευτικη της κριτική απέναντι στην κυβέρνηση, καθώς εκτιμάται ότι η δυσφορία των πολιτών έναντι της αυξάνεται. Ο Δημήτρης Μάτζος έθεσε την αντιπολιτευτική ύλη της επόμενης περιόδου και μάλιστα επί το δυναμικότερο, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής δεν θα ανεχθεί, όπως του ζητείται από την κυβέρνηση και μερίδα του Τύπου, «την αδιαφάνεια, τις ανισότητες, τα ημίμετρα στην οικονομία, την πελατειακή διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τις παρακολουθήσεις, το ρεκόρ στις απευθείας αναθέσεις και τους μετακλητούς υπαλλήλους».

Ο χρόνος δεν τελειώνει στις κάλπες

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Χαριλαόυ Τρικούπη επιχειρεί να επανέλθει στον προσδιορισμό περισσότερο μακροπρόθεσμων στόχων για την εκλογική ανάπτυξη του κόμματος, οι οποίοι υπερβαίνουν τον ορίζοντα των επόμενων καλπών. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ότι το διακύβευμα για τη χώρα είναι “να ανατείλει μια εποχή γόνιμου πολιτικού διαλόγου, που θα απαντά στα πραγματικά κοινωνικά ζητήματα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και όχι στις κάλπες”, κάτι που είχε λίγες ώρες νωρίτερα τονίσει και ο κομματικός εκπρόσωπος επισημαίνοντας: «Εμείς αγωνιζόμαστε στο προσκήνιο για τα πραγματικά προβλήματα. Κοιτάζουμε το αύριο και το μεθαύριο της χώρας και όχι τις κάλπες». Αυτή την δυναμική, που δεν εξαντλείται σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα, επισημαίνουν και πηγές του κόμματος, κάνοντας λόγο για “μια νέα γενιά που έχει πάρει στα χέρια το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής” και τονίζοντας, επιπλέον, ότι τα διακυβεύματα για τη χώρα δεν έχουν τον προσωπικό χαρακτήρα που επιχειρούν να τους προσδώσουν με μη γόνιμο τρόπο οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας.

#ΠΑΣΟΚ__ΚΙΝΑΛ #ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα