Πάσχα στην πόλη με μέτρα και self test: Πήραν φωτιά οι σούβλες σε ταράτσες και μπαλκόνια (εικόνες-βίντεο)

Πολλοί Αθηναίοι έστησαν κανονικά σούβλες σε βεράντες και ταράτσες ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να παραγγείλουν τον... οβελία τηλεφωνικά με delivery.

Μπορεί τα περιοριστικά μέτρα και συγκεκριμένα η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού να χάλασαν τα σχέδια σε πολλούς Αθηναίους που σχεδίαζαν να κάνουν Πάσχα στα χωριά και τα εξοχικά τους ωστόσο, δεν υπάρχει η αυστηρότητα που υπήρxε πέρσι με αποτέλεσμα πολλοί να είναι εκείνοι που βρήκαν

παρηγοριά σε ταράτσες και μπαλκόνια ψήνοντας αρνιά στη σούβλα και τηρώντας όλα τα έθιμα ενός πασχαλινού τραπεζιού.

Τα 4 μέτρα που ίσχυσαν για την Κυριακή του Πάσχα

Όπως ίσχυσε για τον Επιτάφιο, την Ανάσταση και εν γένει τη Μεγάλη Εβδομάδα, μέτρα υφίστανται και για την Κυριακή του Πάσχα, με τους πολίτες να καλούνται να περάσουν τη γιορτινή μέρα σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή του Πάσχα και μόνο την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test) σε όσους μετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Οι ειδικοί έχουν ήδη δώσει το «πράσινο φως» για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, όμως παραμένει η απαγόρευση για μετάβαση σε άλλη περιφέρεια.

Σε ισχύ παραμένει και το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 10 το βράδυ και θα «κλείνει» στις 5 το πρωί ενώ ανάσα θα πάρουμε από αύριο που ανοίγει η εστίαση και η απαγόρευση μετατίθεται για μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 11.

Μύρισε τσίκνα η Ελλάδα

Οι σούβλες από νωρίς το πρωί έχουν πάρει φωτιά στην Αθήνα, ενώ τα δημοτικά τραγούδια δεν λείπουν από τα σπίτια, τα μπαλκόνια και τις αυλές σε κάθε γειτονιά.

Στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης οι ετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι συνεχίζονται με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία υπό την υπόκρουση παραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Την ίδια ώρα, δεν ήταν λίγοι οι Θεσσαλονικείς που επέλεξαν να ψήσουν στις ταράτσες των σπιτιών τους.

Οι σούβλες πήραν φωτιά και στη Λαμία

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα και μετά την Ανάσταση του Κυρίου, Λαμιώτες και γενικότερα οι Ρουμελιώτες αποτυπώνουν και… εμπράκτως με το αποτύπωμα στον ουρανό της πόλης ότι τηρούν τα έθιμα και γιορτάζουν.

 

Οβελίας με delivery

Πολλοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν αντί να ψήσουν να πάρουν έτοιμο τον οβελία από διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, πολλά εκ των οποίων μάλιστα είχαν φτιάξει ακόμα και ξεχωριστό μενού για τη μέρα του Πάσχα με τις ψητοπωλεία να έχουν την τιμητική τους

Σούβλα στην παραλία

Με τις θερμοκρασίες στα ύψη, δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να επισκεφθούν τις παραλίες για το Πάσχα- και, γιατί όχι, κάποιοι επέλεξαν να συνδυάσουν ψήσιμο και παραλία.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε κάποιους εξ αυτών στην παραλία στο Ελληνικό

Keywords
Τυχαία Θέματα