Παρατείνεται η καθολική εφαρμογή των ηλεκτρονικών εγγράφων στο Δημόσιο

Την παράταση της ημερομηνίας υπαγωγής του συνόλου των υπουργείων, καθώς και των υπόλοιπων φορέων του Δημοσίου, στο σύστημα έκδοσης διοικητικών πράξεων και λοιπών εγγράφων αποκλειστικά ηλεκτρονικά και με χρήση εγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπογραφής και εγκεκριμένης ηλεκτρονικής χρονοσφραγίδας προβλέπει τροπολογία

Ως ανώτατο χρονικό όριο τίθεται η 31η Δεκεμβρίου 2018 ενώ με κοινή υπουργική απόφαση, θεσμοθετείται η δυνατότητα σταδιακής έναρξης λειτουργίας, με αποκλειστική χρήση Τ.Π.Ε., του κάθε φορέα του Δημοσίου Τομέα, και με ανώτατο χρονικό όριο την ανωτέρω ημερομηνία για όλους.

Με την

προτεινόμενη ρύθμιση επιδιώκεται η βέλτιστη εφαρμογή του παραπάνω συστήματος και η αποτελεσματική προσαρμογή κάθε Δημόσιου φορέα σε αυτό.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή ορίζεται ότι η ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων για την έκδοση ηλεκτρονικών εγγράφων μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (άρθρο 12 του ν. 3979/2011), καθορίζεται με κ.υ.α.. για το σύνολο των φορέων (Υπουργεία, ν.π.δ.δ., ανεξάρτητες και ρυθμιστικές αρχές. Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ο.τ.α. α' και β' βαθμού). Σε κάθε περίπτωση, η ημερομηνία αυτή δεν μπορεί να υπερβεί την 31-12- 2018.

Β. Από τις προτεινόμενες διατάξεις, δεν προκαλούνται δημοσιονομικές επιπτώσεις επί του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών των λοιπών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρατείνεται, Δημόσιο,parateinetai, dimosio