Παράταση των προγραμμάτων της Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ ζητά η ΚΕΔΕ

Παράταση των υπαρχόντων προγραμμάτων της Κοινωφελούς Εργασίας ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Το θέμα έθεσε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, που είναι σε εξέλιξη, ο πρόεδρος της, Δημήτρης Παπαστεργίου. 

Η ΚΕΔΕ, σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, έχει στείλει από τον Ιανουάριο σχετική επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ζητώντας ή παράταση

ή νέα προγράμματα.

Όπως είπε όμως, ακόμη και τώρα αν αποφασιζόταν η προκήρυξη νέων προγραμμάτων, μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις θα έφθανε το καλοκαίρι. Γι΄ αυτό, τόνισε, μέχρι τότε πρέπει να παραταθούν τα υπάρχοντα προγράμματα.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προανήγγειλε την παράταση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» μέχρι τέλη Απριλίου, λέγοντας ότι είχε σχετική ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Νέο πρόγραμμα ζητούν 30.333 πρώην εργαζόμενοι με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Σημειώνεται επίσης ότι 30.333 πρώην εργαζόμενοι με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με την Δημόσια πρόσκληση 8/2018 έστειλαν επιστολή στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και στον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη ζητώντας για το τι άλλαξε ένα χρόνο μετά καθώς όπως αναφέρουν «οι ίδιες ειδικές συνθήκες λόγω Covid υπήρχαν κι 1 χρόνο πριν και σε εμάς δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά μας για παράταση ή έστω συμμετοχή στις αιτήσεις του προγράμματος 4/2020.

Όσον αφορά το επιχείρημα των εργαζομένων του προγράμματος 4/2020 ότι διαθέτουν εμπειρία και βάσει και αυτού του επιχειρήματος αιτούνται παράταση, θέλουμε να σας τονίσουμε ότι όλοι οι πρώην εργαζόμενοι από όλα τα προηγούμενα προγράμματα διαθέτουμε την ίδια εμπειρία και ίσως και περισσότερη, καθώς κάποιοι έχουν εργαστεί παραπάνω από 1 φορά σε ανάλογο πρόγραμμα από το 2013».

Παράλληλα ζητούν να προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα καθώς λόγω των συνθηκών «θα ήταν άδικο να γίνει μια τέτοια είδους διάκριση προς όλους τους πρώην εργαζόμενους στα προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που είμαστε μακροχρόνια άνεργοι και που 1 χρόνο πριν με τις ίδιες ειδικές συνθήκες το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ αρνήθηκαν ακόμα και την συμμετοχή μας στις αιτήσεις του προγράμματος 4/2020»

 Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Εργασίας από κοινού με την ΕΕ εξετάζουν παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα