Παράταση στο πρόγραμμα "Ενίσχυσης των Ομάδων Παραγωγών" - Χρηματοδότηση έως 100.000 ευρώ

Έως τις 9 Ιουλίου θα μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις στήριξης για το Μέτρο 9 «Σύσταση και Οργάνωση Ομάδων Παραγωγών» - Κάθε νέο συλλογικό σχήμα λαμβάνει χρηματοδότηση μέχρι 100.000 ετησίως

Η ενίσχυση θα παρέχεται στις Ομάδες Παραγωγών και Οργανώσεων για τα πρώτα πέντε χρόνια της λειτουργίας τους. Θα καταβάλλεται σε ετήσια βάση με τη μορφή ποσού στήριξης, το οποίο αποτελεί ποσοστό επί της ετήσιας εμπορεύσιμης αξίας των προϊόντων της ομάδας ή της οργάνωσης παραγωγών.

Το μέτρο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και ο συνολικός προϋπολογισμός

του ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ. Κάθε νέο συλλογικό σχήμα λαμβάνει χρηματοδότηση μέχρι 100.000 ετησίως και στόχος είναι η οργάνωση των παραγωγών σε Ομάδες ή Οργανώσεις στον τομέα της γεωργίας, με απώτερο σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς, την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμής τους και τη διεύρυνση του αριθμού των πιθανών αγοραστών, καθώς και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Σε παλαιότερες του δηλώσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, είχε καλέσει τους αγρότες «να προχωρήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση» γιατί «είναι προς το συμφέρον τους». Επίσης, είχε αναφέρει ότι «η συσπείρωση των αγροτών, η συλλογική οργάνωση, η κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα, αποτελούν μονόδρομο για να μπορέσουν να σταθούν στις σημερινές συνθήκες, που γίνονται ολοένα και πιο ανταγωνιστικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα