Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Μολδαβίας Νατάλια Γκαβριλίτσα

Την παραίτηση της κυβέρνησής της ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Μολδαβίας Νατάλια Γκαβριλίτσα.

Η πρωθυπουργός της Μολδαβίας Νατάλια Γκαβριλίτσα ανακοίνωσε την Παρασκευή 10/2 ότι η κυβέρνησή της παραιτείται, μετά από 18 ταραχώδεις μήνες στην εξουσία, που σημαδεύτηκαν από οικονομικές αναταραχές και τους... μετασεισμούς του πολέμου της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία.

«Πιστεύω στον λαό της Μολδαβίας. Πιστεύω στη Μολδαβία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Γκαβριλίτα «Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε μέσα από όλες

τις δυσκολίες και τις προκλήσεις», τόνισε.

Η Γκαβριλίτσα ανέλαβε την πρωθυπουργία τον Αύγουστο του 2021, αφού το φιλοευρωπαϊκό Κόμμα Δράσης και Αλληλεγγύης της εξασφάλισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, με εντολή να εξαλείψει τη διαφθορά.

Η χώρα των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας έχει υποφέρει από την εκτίναξη του πληθωρισμού και επιβαρύνθηκε πέρυσι από την εισροή Ουκρανών προσφύγων.

Υπέστη επίσης διακοπές ρεύματος μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές και αγωνίστηκε να «σπάσει» την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο, σημειώνει το Reuters.

#ΜΟΛΔΑΒΙΑ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ #ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Παραιτήθηκε, Μολδαβίας Νατάλια Γκαβριλίτσα,paraitithike, moldavias natalia gkavrilitsa