Παραιτείται από βουλευτής ο Μεϊμαράκης λόγω ασυμβίβαστου - Το «μπαλάκι» σε Ασημακοπούλου και Μάρκου

O Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, γνωστοποίησε ότι είναι αποφασισμένος να μην κάνει χρήση της ευεργετικής διάταξης που ψήφισε η κυβέρνηση και αφορά την κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.

Με αφορμή την τροπολογία που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου για τις ευρωεκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, αναφέρει στους συνομιλητές του τα ακόλουθα.

«Κατ΄ επανάληψη είχα μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες. Ως εκ τούτου δεν θα κάνω χρήση

της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή- υποψήφιου ευρωβουλευτή».

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σύμφωνα με τους συνεργάτες του έχει μιλήσει επανειλημμένως για την ανάγκη της ηθικής υπόστασης στην πολιτική κι άλλωστε έχει επιχειρηματολογήσει δημοσίως στο πλαίσιο των προτάσεών του για τη συνταγματική αναθεώρηση για τα ασυμβίβαστα. Μετά την κίνηση αυτή δημιουργούνται ερωτήματα για τους συνυποψήφιους του κ. Μεϊμαράκη στην ΝΔ. Δηλαλή θα πραξουν το ίδιο κι οι άλλοι εν ενεργεια βουλευτές που είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές, όπως η 'Αννα Ασημακοπούλου και η Κατερίνα Μάρκου;

Αναμένεται με ενδιαφερον λοιπόν μετα την απόφαση Μεϊμαράκη το τι θα πραξουν οι κυρίες Ασημακοπούλου και Μαρκου, αφου βρίσκονται στο ιδιο ψηφοδέλτιο με τον κ. Μεϊμαράκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ενδιαφέρον ωστόσο αποκτά η απόφαση Μεϊμαράκης και για το κυβερνόν κόμμα. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός θέλει να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο κι άλλους υπουργούς της κυβέρνησης ή εν ενεργεία βουλευτές αφήνει ενδεχομένως έκθετους όσους δεν αποποιηθούν την βουλευτική τους ιδιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα