Παπαστράτος: Εργοδότης της χρονιάς, νέες θέσεις εργασίας και 150.000 χρήστες του iqos σε ένα χρόνο

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη παραγωγής του iqos στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο και η Παπαστράτος παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα έχοντας και φέτος κερδίσει το βραβείο του εργοδότη της χρονιάς.

Η Παπαστράτος, θυγσατρική της Philip Morris είναι το ένα από τα δύο εργοστάσια παγκοσμίως που παράγουν το iqos και αισιοδοξεί βλέποντας τα ποιοτικά και οικονομικά στοιχεία της εταιρίας. Παρά τις μεγάλες αντιξοότητες , μία εκ των οποίων είναι το λαθρεμπόριο στα τσιγάρα ( έχει αυξητική τάση αντί να μειώνεται) η εταιρία τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της έχει να επιδείξει:

Εισφορά 2% στα έσόδα του τακτικού προϋπολογισµού του κράτους.

Η συνολική συνεισφορά σε φόρους ετησίως ανέρχεται σε €1 δισ. συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και ΕΦΚ.

Δημιουργήθηκε προστιθέμενη αξία στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας (€62 εκατ. το 2017). Κάθε €1 προστιθέμενης αξίας της εταιρίας δημιουργεί €2,3 προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία (2017).

Νέες θέσεις εργασίας.

Μέσα σε ένα χρόνο βρήκαν δουλειά πάνω από 400 άτομα με προσθήκες σε νέους και νέες επιστήμονες και εξειδικευμένους επαγγελματίες σε μια πληθώρα θέσεων και ρόλων. Ο στόχος της εταιρίας που ήταν στα περίπου 600 άτομα θα επιτευχθεί με στοχευμένες επιλογές για προσλήψεις που θα τρέξουν το προσεχές διάστημα. Οι αμοιβές και οι παροχές στην εταιρία ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Αναγνώριση ως η 1η εταιρεία που γεφύρωσε το χάσµα αµοιβής ανδρών-γυναικών.

Με ίση αμοιβή για ίδια εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών αλλά και ίσες ευκαιρίες εξέλιξης και καριέρας η εταιρεία εγγυάται ίδιες ευκαιρίες για όλους. Η Παπαστράτος έχει καταστεί πιά ένας εργοδότης επιλογής στον οποίοι όλοι θέλουν να δουλέψουν.

Συνεισφορά στην κοινωνία με €6.000.000.

Η εταιρία ανέλαβε δράσεις για την ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης με στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία προοπτικών για τους νέους της χώρας μας μέσω της πρωτοβουλίας «Disrupt Greece».

Ακόμα, συνεισέφερε ενάντια στη βία κατά των γυναικών μέσω της εκστρατείας «#don’t skip-μην προσπερνάς την έμφυλη βία» σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα.

H Παπαστράτος στηρίζει και την δράση της Πολιτείας στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Μετά τη δωρεά του αυτοκινούμενου x-ray scanner στο Υπουργείο Οικονομικών πριν από 2 χρόνια, φέτος δώρισε 5 ειδικά ταχύπλοα σκάφη στο Λιμενικό Σώμα για την καταδίωξη των λαθρεμπόρων. Ακόμα βοηθά στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πυροσβεστικής μέσω δωρεάς 20 ειδικών πυροσβεστικών οχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα