Παπαγγελόπουλος: Πλήρη κάλυψη σε Ξεπαπαδέα - «Πέτσινο το σκάνδαλο Πετσίτη»

Απόλυτη κάλυψη στην γενική γραμματέα κατά της διαφθοράς, Νατάσσα Ξεπαδέα παρείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Βουλή, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «πέτσινο» το σκάνδαλο Πετσίτη.

« Η κ. Ξεπαπαδέα ενήργησε απολύτως νόμιμα και ηθικά» ανέφερε ο υπουργός στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου απαντώντας στις ερωτήσεις του Χάρη Θεοχάρη και του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου σχετικά με τις δραστηριότητες της στην υπόθεση Πετσίτη και στην υπόθεση Αρτέμη Αρτεμίου.

«

Η κ. Ξεπαπαδέα ενήργησε νόμιμα και ηθικά αλλά αδικήθηκε γιατί βρέθηκε σε λάθος θέση» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η κ. Ξεπαπαδέα το μόνο «έγκλημα» που έκανε ήταν να υπογράψει ένα κατασχετήριο μαζί με τον κ. Αρτεμίου. Σχετικά με την υπόθεση Πετσίτη ο υπουργός απάντησε πως δεν μπορεί να καταλάβει ποιο αδίκημα διέπραξε ο κ. Πετσίτης λέγοντας πως « ο Θεός έχει πολύ μεγάλο χιούμορ γιατί γνώριζε πως κάποια στιγμή το σκάνδαλο θα αποδειχθεί πέτσινο». Ο υπουργός υποστήριξε πως όλα είναι ψεύτικα και κατασκευασμένα αποδίδοντας σε πολιτικές σκοπιμότητες τις ερωτήσεις των βουλευτών.

Ο ερωτών βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «καραμπινάτη» και σε πολλαπλά επίπεδα υπόθεση διαφθοράς την δράση της κ. Ξεπαπαδέας ζητώντας την άμεση παραίτηση της απο την γγ κατά της διαφθοράς. Ο ίδιος σημείωσε πως η γγ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς διορίστηκε τον Ιούνιο του 2015 ως διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, και απο το 2016 και μετά εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος της υπεράκτιας εταιρείας του κ. Αρτεμίου στην Λευκωσία όπου το 2018 η κ. Ξεπαπαδέα αντιδίκησε με το Ελληνικό Δημόσιο υπερασπιζόμενη την κυπριακή εταιρεία. « Ο Αρτέμης Αρτεμίου δεν είναι τυχαίος, αλλά μπαινόεβγαινε στο Μαξίμου και έκανε ταξίδια με τον Νίκο Παππά στην Βενεζουέλα και υπήρχαν τριγωνικές σχέσεις Μαξίμου – Αρτεμίου – Πετσίτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός απάντησε πως η κ. Ξεπαπαδέα δεν εκπροσωπούσε μια υπεράκτια εταιρεία σκοτεινών συμφερόντων του κ. Αρτεμίου αλλά κυπριακή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Μed Solution της οποίας ο κ. Αρτεμίου ήταν δικηγόρος και η κ. Ξεπαπαδέα ήταν πληρεξούσια δικηγόρος της εταιρείας.

«Η κ. Ξεπαπαδέα δεν στράφηκε κατά του ελληνικού δημοσίου αλλά κατά των συμφερόντων Λαυρεντιάδη» δήλωσε ο υπουργός. Επίσης τόνισε πως η κ. Ξεπαπαδέα ασκούσε το επάγγελμα της ως δικήγορος μόνο όταν ήταν ως ειδική συνεργάτιδα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στην συνέχεια όταν ανέλαβε την υπόθεση του κ. Αρτεμίου παραιτήθηκε από το πολιτικό του γραφείου.

«Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα όταν στην αυλή του Μαξίμου συναντώνται η κ. Ξεπαπαδέα, ο κ. Παππάς, ο κ. Αρτεμίου κι ο κ. Πετσίτης» ανέφερε ο Θεοδωρος Παπαθεοδώρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα