Παπαευαγγέλου: «Εθνικό» ρεκόρ κρουσμάτων στον Πειραιά, ξεπέρασε το 7% η θετικότητα στην Αττική

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η επιδημιολογική κατάσταση στον Πειραιά και στο Κέντρο σύμφωνα με όσα ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπευαγγέλου, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό.

 Το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται σε πολλές περιοχές της Επικράτειας και αυτό αφορά κυρίως τις μεγάλες πόλεις, όπως η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα

τα Γιάννενα και άλλες.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ο κυλιόμενος 7ημερος μέσος όρος κρουσμάτων αυξήθηκε, φτάνοντας τα 2.100 θετικά περιστατικά με 45 χιλιάδες τεστ κατά μέσο όρο.

Η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι στην Επικράτεια υπάρχουν 20 χιλιάδες ενεργά κρούσματα, με τα περισσότερα να αφορούν τις ηλικές 25-55 ετών που εμφανίζουν και τη μεγαλύτερη κινητικότητα.

Η μεγαλύτερη θετικότητα μέσα στο 2021

Ενδεικτικό της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου είναι ότι ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε για πρώτη φορά στο 2021 το 4%. Για την ακριβεία την τελευταία εβδομάδα έφτασε το 4,5%.

Ανησυχητικά ήταν και τα αποτελέσματα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ σε επιβαρυμένες περιοχές και κυρίως στην Αττική, όπου ξεπέρασε το 7%.

«Φλέγεται» ο Πειραίας και το Κέντρο της Αττικής

Στην Αττική παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε όλες τις γειτονιές με 20 χιλιάδες ενεργά κρούσματα. «Ιδιαίτερη επιβάρυνση εμφανίζει ο Πειραιάς, ιδιαίτερα το κέντρο της πόλης που εμφανίζει το υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων στην Επικράτεια - τον υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ από την αρχή της πανδημίας και συνεχίζει να επιβαρύνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες είναι ανησυχιτική. Διαβάστε περισσότερα στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπαευαγγέλου, Εθνικό, Πειραιά, Αττική,papaevangelou, ethniko, peiraia, attiki