Πάνω από τους μισούς πλειστηριασμούς αναβλήθηκαν ή κηρύχτηκαν άγονοι

Όλοι εναντίον όλων στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που έχουν διχάσει την ελληνική κοινωνία - Πάνω από τους μισούς εχουν κηρυχτεί άγονοι ή έχουν αναβληθεί

Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για την Κυβέρνηση, καθώς βρίσκει απέναντί της αγανακτισμένους πολίτες και συλλογικότητες.. Από την άλλη πλευρά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι ένα από τα προαπαιτούμενα της τέταρτης, και τελευταίας,

αξιολόγησης που έχει ήδη ξεκινήσει με τους θεσμούς.

Χαρακτηριστικά είναι τα νούμερα που εξέδωσε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου:

Από τους 332 πανελλαδικά προγραμματισμένους για χθες ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς διεξήχθησαν 95, κηρύχθηκαν άγονοι 133, ανεστάλησαν 96 και 8 ματαιώθηκαν.

Εντάσεις μεταξύ πολιτών και Αστυνομίας

Εντάσεις μεταξύ των διαμαρτυρόμενων,των συμβολαιογράφων και της Αστυνομίας έχουν προκύψει σχεδόν σε κάθε πλειστηριασμό που έχει επιχειρηθεί στην περιοχή της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη. Μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω", της ΛΑΕ, του ΠΑΜΕ αλλά και απλοί πολίτες συγκεντρώνονται έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία την ορισμένη ημέρα των πλειστηριασμών για να διαμαρτυρηθούν. Η διαμαρτυρία τους αφορά κυρίως πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιων, όπως υποστηρίζουν, και χαμηλών οφειλών.

Σε κάποιε από από αυτές, μαλιστα, η Αστυνομία πραγματοποίησε προσαγωγές των διαμαρτυρομένων ενώ τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να κάνουν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Στην αντεπίθεση οι συμβολαιογράφοι

Με ανακοινώσεις επέλεξαν να...αντεπιτεθούν οι συμβολαιογράφοι, κατηγορώντας ανοιχτά τις συλλογικότητες για παραπληροφόρηση του κοινού και σκόπιμη "δημιουργία εντυπώσεων με μικροκομματικά, μικροπολιτικά και ιδιοτελή συμφέροντα". Ακόμη, προσθέτουν ότι προς το παρόν επιλέγουν να ασχοληθούν με την ουσία των προβλημάτων των Ελλήνων πολιτών, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν "τα κατάλληλα νομικά μέσα ως απάντηση σε απειλές και εκβιασμούς".

Την ίδια ώρα, οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς, με πάνω από 300 να έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέσα σε μία μόνο ημέρα. Για τον μήνα Μάρτη, έχουν προγραμματιστεί πάνω από 880 πλειστηριασμοί, με 2.315 να έχουν οριστεί για το επόμενο εξάμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα