Πάνω από 5.000 απονομές επικουρικών συντάξεων το μήνα

Να ξεπεράσουν το όριο των 5.000 απονομών το μήνα επιδιώκουν να παγιώσουν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). Οι επόμενοι μήνες, αρχής γενομένης από τον Μάιο κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικοί για να φανεί εάν είναι εφικτός ο στόχος των 9.500 απονομών, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και μετά, σε μηνιαία βάση.

Το «στοκ» των 115.000 αιτήσεων είναι μεγάλο και γι’ αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ταμείου, έχουν επιδοθεί σε «αγώνα δρόμου» για να καταφέρουν να επιταχύνουν τη διαδικασία απονομής των συντάξεων.

Σε πρώτη φάση, αν και έχουν διανυθεί μόλις οι πρώτες

μέρες του Απριλίου, οι οποίες συνέπεσαν και με τη γιορτή του Πάσχα, εκφράζεται αισιοδοξία ότι τον Μάιο, θα καταστεί εφικτό να ολοκληρωθούν περισσότερες από 5.000 αιτήσεις απονομής επικουρικών συντάξεων. Εάν συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός, τότε εντός τριμήνου θα επιτευχθεί ο στόχος να «σπάσει προς τα κάτω το φράγμα» των 100.000 εκκρεμών αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι όσες αιτήσεις υποβλήθηκαν μετά την 1.1.15, υπολογίζονται σύμφωνα με το νέο τρόπο που θεσπίστηκε από το νέο Ασφαλιστικό, γνωστό και ως νόμο Κατρούγκαλου. Με αυτό ως δεδομένο, οι νέες επικουρικές συντάξεις αποφέρουν στους δικαιούχους ποσό που δύσκολα υπερβαίνει τα 200 ευρώ το μήνα…

Keywords
Τυχαία Θέματα