Πανελλήνιες 2018: Συγκρίνετε τα μόρια με τις βάσεις 2017

Πανελλήνιες 2018: Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων των υποψηφίων των πανελληνίων. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για πτώση στις Βάσεις 2018 ιδιαίτερα στις ιατρικές σχολές. Συγκρίνετε τα μόρια με τις βάσεις του 2017

Οι υποψηφίοι μόλις έμαθαν τους βαθμούς τους μπορούν

μέσω εφαρμογής να τους μετατρέψουν σε μόρια και να συγκρίνουν με τις βάσεις του 2017 ώστε να δουν σε ποιες σχολές μπορούν να περάσουν κάτι που θα τους βοηθήσει στην συμπλήρωση του μηχανοογραφικού, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

Στις 13:00 αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των μαθητών στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2018 στα Λύκεια της χώρας και στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η εφαρμογή https://results.it.minedu.gov.gr/ των αποτελεσμάτων για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ είναι διαθέσιμη μετά τις 13:00.

Δείτε τις βάσεις 2017 εδώ

Ο ΟΕΦΕ έχει αναπτύξει ειδική εφαρμογή για την μετατροπή των βαθμών των πανελλαδικών σε μόρια.

Παρακάτω μπορείτε να υπολογίσετε τα μόρια με το νέο Εξεταστικό Σύστημα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος στις πανελλήνιες 2018

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να μετατρέψετε τους βαθμούς σε μόρια

Πανελλήνιες 2018 αποτελέσματα - στατιστικά: Μετατροπή βαθμών πανελληνίων σε μόρια.

Η Νεοελληνική Γλώσσα φαίνεται οτι κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι με περίπου 15% των γραπτών κάτω από τη βάση και λίγο περισσότερο από το 1% να βαθμολογείται με άριστα. Στα Αρχαία Ελληνικά περίπου το 25% πήρε βαθμολογίες κάτω από τη βάση ενώ ποσοστό κοντά στο 4,5% βαθμολογήθηκε με άριστα. Καλή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν σε γενικές γραμμές οι βαθμολογίες των Λατινικών ενώ φαίνεται οτι στη θεωρητική κατεύθυνση η κατάσταση κινείται στο “συν-πλην” με πέρυσι, όπως έλεγαν εκπαιδευτικοί καθώς οι βαθμολογίες είναι λίγο καλύτερες και οι θέσεις περισσότερες.

Οι χαμηλές επιδόσεις στα Μαθηματικά φαίνεται οτι επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις για πτώση των βάσεων στη θετική κατεύθυνση, ενώ πτωτική αναμένεται να είναι η τάση και σε περιζήτητες σχολές, ενδεχομένως και στις Ιατρικές.

Ως προς τη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας οριστικοποίηση), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr από την ερχόμενη Πέμπτη 5 Ιουλίου.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα