ΕΠΑΛ - Πανελλήνιες 2021: Συνεχίζουν με το θέμα έκθεσης και θέματα στα Νέα Ελληνικά

Σήμερα Τρίτη 15.06.2021 ξεκινούν οι πανελλήνιες για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Για τα ΓΕΛ οι εξετάσεις συνεχίζονται με Αρχαία, Βιολογία και Μαθηματικά την Τετάρτη.

Οι Πανελλήνιες ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 13.06.21 με τους μαθητές των ΓΕΛ να δίνουν Έκθεση στα θέματα για τα Νεα

Ελληνικά σήμερα 15/6.

Να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι κλήθηκαν να σχολιάσουν το ποίημα «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά» του Νίκου Γκάτσου αλλά και απόσπασμα από τον ημερήσιο Τύπο με τίτλο: «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο».

Στη συνέχεια, οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να σχολιάσουν με ποια εφόδια πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον κόσμο και πώς θα μπορούσαν οι νέοι να βελτιώσουν τον κόσμο.

Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας που διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις είχαν δύο χαρακτηριστικά:

Α. Ήταν σαφή και κατανοητά.

Β. Από άποψης δυσκολίας κρίνονται πιο εύκολα από πέρσι.

Διεξαγωγή Πανελλήνιων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας οι εξετάσεις:

Πρώτον: Πραγματοποιήθηκαν ομαλά χωρίς να αναφερθεί κάποιο οργανωτικό ή άλλο πρόβλημα.

Δεύτερον: Δεν υπήρξε διευκρινιστική ερώτηση επί των θεμάτων , από κάποιο Εξεταστικό Κέντρο προς την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.Κατά συνέπεια η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων δεν έστειλε προς τα Εξεταστικά Κέντρα καμία διευκρινιστική.

Τρίτον: Η μετάδοση των θεμάτων ήταν ακριβής, χωρίς λεπτό καθυστέρησης, όπως προέβλεπε το αρχικό πρόγραμμα. Ξεκίνησε η μετάδοση στις 8:30 ακριβώς και ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα λεπτό. Για πρώτη φορά στα χρονικά την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων δεν είχαμε καθυστέρηση στην έναρξη μετάδοσης θεμάτων.

Τέταρτον: Δεν αναφέρθηκε κανένα πρόβλημα που να έχει σχέση με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και την βεβαίωση αρνητικού self test από τους υποψηφίους.

Πρεμιέρα για τα ΕΠΑΛ σήμερα

Σε λίγη ώρα το μάθημα της Έκθεσης δίνουν και οι μαθητές των ΕΠΑΛ.

Ώρα έναρξης της κάθε εξέτασης είναι 08:30 (κοινή για όλους τους υποψηφίους). Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Εξαίρεση, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Όσον αφορά τα μέτρα, τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές οφείλουν να φορούν μάσκα ενώ η συμμετοχή υποψηφίων, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις πανελλαδικές προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια self test και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, διαγωνίζονται ξανά την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, Μαθηματικών ή Βιολογίας ανάλογα με τον κύκλο σπουδών τους. Την Πέμπτη 17 Ιουνίου, δεύτερη ημέρα εξετάσεων για τα επαγγελματικά λύκεια, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Keywords
Τυχαία Θέματα