Πανελλήνιες 2021: Πρεμιέρα αύριο με θέμα Έκθεσης για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Στη μάχη των Πανελληνίων πέφτουν αύριο και οι μαθητές των ΕΠΑΛ δίνοντας κ εκείνοι με τη σειρά τους το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Τη σκυτάλη παίρνουν αύριο οι μαθητές και των ΕΠΑΛ οι οποίοι ρίχονται και εκείνοι στη μάχη των πανελληνίων διεκδικώντας και εκείνοι μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Ως ώρα έναρξης

εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες ενώ λίγο μετά τις 10:00 το Υπουργείο αναμένται να τα ανακοινώσει και επίσημα στην ιστοσελίδα.

Οι οδηγίες είναι οι ίδιες που δόθηκαν και για τους μαθητές των ΓΕΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν νωρίτερα στο θέμα της Έκθεσης με ένα θέμα το οποίο χαρακτηρίστηκε βατό.

Σχολιασμός των θεμάτων από την Ομάδα Φιλολόγων του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας περιλαμβάνουν κείμενα αναφοράς με θεματικό κέντρο τις προσδοκίες, τις φιλοδοξίες και τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων με το θέμα ανάπτυξης να αναφέρεται στα εφόδια που απαιτούνται στη νέα πραγματικότητα και στις δράσεις των νέων με στόχο τη βελτίωση του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, στο Α ερώτημα ζητήθηκε περίληψη παραγράφου του κειμένου ΙΙ που δεν αναμένεται να δυσκολέψει τους υποψηφίους, που καλούνται να συμπυκνώσουν και να αναδιηγηθούν το νόημα των δύο απόψεων που αναφέρονται. Στη συνέχεια, οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής από το κείμενο Ι επίσης δεν παρουσιάζουν μεγάλη δυσκολία, όπως και τα υπόλοιπα ερωτήματα του θέματος που δεν είναι εξεζητημένα και στα οποία σίγουρα μπορούν να απαντήσουν όλοι οι υποψήφιοι.

Σχετικά με τη Λογοτεχνία οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερώτηση σε ποίημα του Ν. Γκάτσου και να τεκμηριώσουν την απάντησή τους βασισμένοι σε κειμενικούς δείκτες. Στο τελευταίο ερώτημα που αφορά στην αναγνωστική ανταπόκριση καλούνται οι μαθητές να απαντήσουν με καθαρά προσωπική άποψη τεκμηριωμένη χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Σχετικά με το Θέμα Δ (Θέμα Ανάπτυξης - Έκθεση) ο διαχωρισμός των ζητουμένων καθιστά σαφή και ασφαλή προσέγγιση η οποία και απαιτεί τη γενική γνώση και δεν περιορίζεται σε μια θεματική ενότητα.

Σε γενικές γραμμές είναι βατά και κλιμακούμενης δυσκολίας και όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο βαθμό που έχουν καλλιεργήσει την ικανότητα παραγωγής λόγου. Τα πρώτα θέματα δεν αναμένεται να δυσκολέψουν τους υποψηφίους ενώ τα θέματα παραγωγής λόγου (ερώτημα λογοτεχνίας και έκθεση) είναι αυτά που θα καθορίσουν τους υποψηφίους που θα επιτύχουν υψηλές
βαθμολογίες.

Υγειονομικά μέτρα για τα ΕΠΑΛ

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό (επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής-χρήση αντισηπτικού, καθώς και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών).

Προσοχή: Τι ισχύει για την είσοδο των υποψηφίων του ΕΠΑΛ

Για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ στην εγκύκλιο σημειώνεται πως πέρα από το Δελτίο εξεταζομένου χρειάζεται και η ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας που φέρει φωτογραφία.

Δείτε το πρόγραμμα για τα ΕΠΑΛ αναλυτικά

ΤΡΙΤΗ

15-06-2021

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΠΕΜΠΤΗ

17-06-2021

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (Άλγεβρα)

ΣΑΒΒΑΤΟ

19-06-2021

ΑΝΑΤΟΜΙΑ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ II

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (ΑΟΘ)

ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ

23-06-2021

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ 2

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ- ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ

24-06-2021

ΥΓΙΕΙΝΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΟΔ)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

25-06-2021

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ

ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ

26-06-2021

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ

ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ II (ΜΕΚ ΙΙ)

ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ

28-06-2021

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΞΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ

Δείτε περισσότερα για τις απαντήσεις στα θέματα των Πανελληνίων

Περισσότερα για τα θέματα των Πανελληνίων

Keywords
Τυχαία Θέματα