Πανελλήνιες 2021: Ετοιμάζονται γραφεία συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης υποψηφίων

 Ακόμα ένα βήμα προς τη διενέργεια των φετινών Πανελλήνιων Εξετάσεων ετοιμάζεται να κάνει το υπουργείο Παιδείας με την ανακοίνωση της λειτουργίας των γραφείων υποστήριξης των υποψηφίων.

Τη λειτουργία γραφείων υποστήριξης των υποψηφίων που θα δώσουν τη μάχη στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις ανακοινώνει από ώρα σε ώρα, σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου,

το υπουργείο Παιδείας. Τα γραφεία αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων» θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, θα στεγαστούν στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής υποστήριξης και μέχρι την έναρξη των εξετάσεων, στις 14 Ιουνίου, θα δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα τεχνικής φύσεως ή θα προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία αυτά είτε τηλεφωνικά είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) για να πάρουν τις απαντήσεις από ειδικούς συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού και ψυχολόγους.

Οι τέσσερις ανατροπές

Ο σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Χρήστος Ταουσάνης παρουσιάζει, εξηγεί και αναλύει στα «Νέα» τις ανατροπές και τα νέα δεδομένα της φετινής εξεταστικής διαδικασίας.

1. Ο κ. Ταουσάνης εκτιμά ότι θα υπάρξει περαιτέρω περιορισμό τμημάτων στην ανώτατη εκπαίδευση,
2. Θεωρείται περιττή η αύξηση εισακτέων στα Τμήματα Πρώιμης Ηλικίας και Νηπιαγωγών καθώς δεν συνάδει με το κριτήριο της σύνδεσης της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
3. Ο συντελεστής Ελάχιστης Βάσης θα κάνει τη διαφορά στα ομοειδή τμήματα που κινούνται σε κοντινές βαθμολογίες στα χαμηλά επίπεδα και ίσως η τιμή του συντελεστή να εμποδίσει την είσοδο σημαντικού αριθμού υποψηφίων. Αυτό διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα ανάμεσα στα τμήματα υψηλής ζήτησης και σε αυτά της χαμηλής.
4. Η μείωση των εισακτέων έχει προβλεφθεί για συγκεκριμένα κεντρικά και πολύ γνωστά τμήματα όπως το Γεωπονίας του ΑΠΘ, το Μαθηματικό και η Νομική της Αθήνας, κά. Η μείωση αυτή είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε άνοδο των βάσεων στα εν λόγω τμήματα αν και αυτό θα κριθεί από τις βαθμολογίες και τις προτιμήσεις των ίδιων των υποψηφίων.

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2021ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανελλήνιες 2021, Ετοιμάζονται,panellinies 2021, etoimazontai