Πανελλήνιες 2021: Αυτό το κείμενο είναι σένα που «ζορίζεσαι» για να αποδείξεις στους άλλους ότι αξίζεις

Αυτό το κείμενο είναι σένα που «ζορίζεσαι» για να αποδείξεις στους άλλους ότι αξίζεις. Εσύ, που προετοιμάζεσαι για τις πανελλήνιες 2021, και βομβαρδίζεσαι με ένα σωρό πληροφορίες, βάλε ένα στοπ σε αυτό και σταμάτα να κουράζεις τον εαυτό σου.

Συμβουλές από γονείς, παπούδες, θείους, καθηγητές, φίλους των γονιών ακόμα και από… γείτονες μπορεί να σε τρελάνουν.

Θυμαμαι χαρακτηριστικά πόσο στρες είχα και πόσο δύσκολο ήταν για μένα να διαχειριστώ την πίεση που δεχόμουν.

Θυμάμαι ήμουν μέχρι το μεσημέρι στο σχολείο, μετά φροντιστήριο και διάβασμα το βράδυ, γιατί στο φροντιστήριο έπρεπε να περάσω τέσσερις όμορφες ώρες από τη ζωή μου.

Δεν κοιμόμουν σωστά, έπινα φραπέ με βιταμίνη και στο καπάκι κατάπινα ένα χυμό πορτοκάλι για να μην γκρινιάζει η μάνα μου. Ατελείωτες ώρες διαβάσματος και πρόγραμμα για να μην «ξεφύγω» από αυτό. Μην το κάνεις αυτό. Κοιμήσου, φάε και κάνε γυμναστική. Καλύτερα να κοιμηθείς περισσότερο παρά να τα «χάσεις» από κούραση την στιγμή της «μάχης» των Πανελληνίων όπως εγώ. Και αν το πρόγραμμα σου είναι «σφιχτό» αυτές τις μέρες και δεν σέβεται τα όριά σου, για το καλό σου να το αλλάξεις.

Όταν έδινα Αρχαία είχα μπει σε άλλη...διάσταση και από το στρες και την εξάντληση δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ. Έτσι, την πρώτη χρονιά δεν κατάφερα να περάσω στην σχολή επιλογής μου στην Αθήνα, γιατί εκείνο το ξενύχτι για να πιέσω τον εαυτό μου είχε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Επιπλέον, χρειάστηκα τρεις μήνες για να συνέλθω. Άυπνη όπως ήμουν μάλιστα την μέρα που έπρεπε να καταθέσω το μηχανογραφικό μου ξέχασα την τσάντα μου στο εξεταστικό κέντρο που έπρεπε να κάνω την υποβολή (δεν ήταν ηλεκτρονικά τότε)...Και αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σε πείσω, έχω κοιμηθεί και στο σινεμά δίπλα στον τότε σύντροφό μου…

Τελικά, την δεύτερη χρονιά, έδωσα ξανά Πανελλήνιες , ηρέμησα και κατάφερα να περάσω στην σχολή επιλογής μου στην Αθήνα. Κοιμήθηκα σωστά, έτρωγα σωστά και δεν έκανα τα ίδια λάθη.

Βάλε τα όριά σου από τα τώρα γιατί μπορεί να σου πάρει πολλά χρόνια ώστε να καταφέρεις να το κάνεις αργότερα και σε άλλους τομείς της ζωής σου. Σεβάσου εσύ τον εαυτό σου ακομα και αν οι άλλοι σε πιέζουν και δείχνουν να μην κατανοούν τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου.

Keywords
Τυχαία Θέματα