Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις στο μάθημα της Βιολογίας για τις εξετάσεις σε προσομοίωση

Οι απαντήσεις στο μάθημα της Βιολογίας Θετικής Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών στις Πανελλήνιες 2020 σε προσομοίωση που πραγματοποιούν Dikaiologitgika News και Μεθοδικό ώστε οι υποψήφιοι να εξασκηθούν και να προετοιμαστούν

Οι Πανελλήνιες 2020 ξεκινούν στις 15 Ιουνίου 2020 για τους υποψήφιους ΓΕΛ και στις 16 Ιουνίου για τους υποψήφιους

ΕΠΑΛ. Στο μάθημα της βιολογίας οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα διαγωνιστούν την Παρασκευή 19/06/2020. Σήμερα αναρτούμε τις απαντήσεις στο μάθημα της βιολογίας.

Οι καθηγητές και η Ομάδα καθηγητών του Μεθοδικό ετοίμασαν θέματα προσομοίωση των Πανελληνίων εξετάσεων τα οποία εσείς οι υποψήφιοι των εξετάσεων μπορούν να εξασκηθούν και να δοκιμάσουν τις «δυνάμεις σας» ώστε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για την ώρα της εξέτασης.

Οι Πανελλήνιες 2020 σε προσομοίωση θα συνεχιστούν με όλα τα κοινά και όχι μόνο μαθήματα των υποψηφίων. Σήμερα Πέμπτη αναρτούμε τις απαντήσεις στα θέματα της Βιολογίας

Συγκεκριμένα με τους καθηγητές του Μεθοδικό θα συνεχίσουμε με τα θέματα για τα μαθήματα Ιστορίας, Μαθηματικών Ομάδας Ι και ΙΙ, Κοινωνιολογίας, Φυσικής, Πληροφορικής, Αρχαίων, Χημείας και Οικονομίας. Στο μάθημα των Μαθηματικών θα υπάρχουν δύο διαφορετικές Ομάδες Θεμάτων και απαντήσεις αντίστοιχα μια για τους μαθητές της θετικής και μια για αυτούς της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι αλλάζει η βαθμολόγηση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, το οποίο είναι το μόνο κοινό για όλα τα επιστημονικά πεδία.

Το διαγώνισμα χωρίζεται σε τέσσερα ερωτήματα. Το πρώτο βαθμολογείται με 15 μονάδες, το δεύτερο με 40 μονάδες (με τα υποερωτήματα ανάλογα με τη βαρύτητά τους βαθμολογούνται με 15, 15 και 10 μονάδες), το τρίτο θέμα με 15 μονάδες και το τέταρτο με 30 μονάδες.

Στελέχη του υπουργείου Παιδείας σημειώνουν ότι η βαθμολόγηση θα είναι πιο ενισχυμένη στις ερωτήσεις που αφορούν τη Γλώσσα και ελαφρώς χαμηλότερη στα ζητούμενα που αφορούν τη Λογοτεχνία.

Οι εξεταζόμενοι θα ενημερωθούν για τη βαθμολόγηση του κάθε ερωτήματος με το που θα λάβουν το διαγώνισμα, καθώς το μάθημα ανοίγει με την εξέτασή του την αυλαία των Πανελλαδικών στις 15 Ιουνίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά που συνεξετάζεται το μάθημα της Γλώσσας με τη Λογοτεχνία και με την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς και δεδομένου ότι το μάθημα εξετάζεται και από μαθητές που προέρχονται από τα επιστημονικά πεδία των Θετικών Επιστημών (πολυτεχνικές σχολές) και των Επιστημών Υγείας (ιατρικές), κρίθηκε απαραίτητη η ενίσχυση του ενός σκέλους του διαγωνίσματος με ελαφρώς μεγαλύτερη μοριοδότηση έναντι του άλλου. 

Μία ακόμα σημαντική αλλαγή αφορά την προσθήκη του μαθήματος της Κοινωνιολογίας, για πρώτη φορά, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, η εξέταση του μαθήματος θα περιλαμβάνει δύο ομάδες θεμάτων, με πέντε υποερωτήματα και 50 μονάδες ανά ομάδα. Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει δύο θέματα ευρείας ανάπτυξης και απαιτεί ικανότητες συνθετικής ανάλυσης και διασύνδεσης γνώσεων.

Στα υπόλοιπα μαθήματα δεν παρατηρούνται αλλαγές σχετικά με τα ζητούμενα και τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων, όμως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουν φέτος.

Φέτος θα έχουμε «διπλές εξετάσεις» για τους φετινούς τελειόφοιτους της Γ΄ Λυκείου που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα και τους απόφοιτους παλαιότερων ετών που θα εξεταστούν με το παλαιό σύστημα και χωρίς περικοπή της ύλης. Οι Πανελλήνιες 2020 τελειώνουν 26 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια. Αναλυτικά το πρόγραμμα των πανελληνίων 2020

Ευχόμαστε Επιτυχία!

Ο Ιάσονας Μαρκάκης
meng/ntua-mba/aueb
Διευθυντής Σπουδών ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ

[email protected]

και η Ομάδα του Dikaiologitika News

Keywords
Τυχαία Θέματα