Πανελλήνιες 2019: Θέματα και απαντήσεις Χημείας, Λατινικών και ΑΟΘ

Συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή οι Πανελλήνιες 2019 με τους υποψηφίους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού. Δείτε τα θέματα για τις πανελλήνιες 2019 και τις απαντήσεις Χημείας, Λατινικών και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ)

Πανελλαδικές 2019: Συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή (14/06) οι Πανελλήνιες με τους υποψηφίους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού. Θέματα Λατινικών, Χημείας και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

για τις πανελλαδικές δειτε τα εδω.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Υπενθυμίζεται, ότι την Πέμπτη (13/06) εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ σε μαθήματα ειδικότητας.

Δείτε τα θέματα πανελληνίων 2019 στα παρακάτω Link στις 10 πμ

Θέματα πανελληνίων 2019: Τα θέματα ΑΟΘ και οι απαντήσεις

Πανελλήνιες 2019: Τα θέματα Χημείας ΓΕΛ και οι απαντήσεις

Πανελλήνιες 2019: Τα θέματα Λατινικών και οι απαντήσεις

Πανελλήνιες 2019: Το εναπομείναντα μαθήματα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Μετά και το πέρας της σημερινής εξέτασης στα μαθήματα προσανατολισμού, οι Πανελλήνιες για τα ΓΕΛ θα ολοκληρωθούν με το μάθημα της Βιολογίας στις 18 Ιουνίου. Οσον αφορά τα ΕΠΑΛ, οι εξετάσεις για τους υποψηφίους ολοκληρώνονται στις 19 και 2ο του μηνός με την εξέταση ειδικών μαθημάτων. Συγκεκριμένα:

19 Ιουνίου: Ναυτικές μηχανές/μηχανές πλοίου ΙΙ (ν.4473) - υγιεινή - στοιχειά σχεδιασμού κεντρικών θερμάνσεων - ηλεκτρικές μηχανές - ψηφιακά συστήματα
20 Ιουνίου: Τεχνολογία υλικών - οικοδομική - στοιχεία ψύξης-κλιματισμού - κινητήρες αεροσκαφών / κινητήρες αεροσκαφών ΙΙ (ν.4473)

Πανελλήνιες 2019 και Ειδικά Μαθήματα

Στις 21/6 οι εξετάσεις στα Αγγλικά
Στις 22/6 οι εξετάσεις των Γερμανικών και των Ισπανικών
Στις 24/6 οι εξετάσεις στο ελεύθερο σχέδιο
Στις 25/6 οι εξετάσεις στο γραμμικό σχέδιο
Στις 26/6 οι εξετάσεις των Γαλλικών
Στις 2/7 οι εξετάσεις των Ιταλικών
Οι εξετάσεις για τα τμήματα Μουσικών Σπουδών
Στις 27/6 οι εξετάσεις στην Αρμονία
Στις 28/6 οι εξετάσεις στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων
Στις 29/6 οι εξετάσεις στη Μουσική Αντίληψη και Γνώση
Την 1η Ιουλίου οι εξετάσεις στη Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.

Συμβουλές για τις πανελληνίες 2019

* Φροντίζουμε να έχουμε απαραιτήτως μαζί μας:

* Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο

* Δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων (καρτελάκι)

* Τρία στιλό (μπλε ή μαύρου χρώματος), μολύβι, γόμα και ξύστρα

* Γεωμετρικά όργανα, όπου χρειάζονται

* Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό

* Ένα ρολόι χειρός, ώστε να διαχειριζόμαστε σωστά τον χρόνο μας κατά τη διάρκεια της εξέτασης

* Διαβάζουμε τα θέματα αργά και προσεκτικά, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως τι ζητείται, και ξεκινάμε από αυτά που γνωρίζουμε καλύτερα.

* Αφού απαντήσουμε κάποιο ερώτημα, καλό θα ήταν να διαβάσουμε άλλη μία φορά την εκφώνηση.

* Ερωτήσεις που μας φαίνονται γνωστές και εύκολες χρειάζονται περισσότερη προσοχή.

* Ακόμη και αν κάποιο από τα θέματα δεν μας θυμίζει κάτι, δεν πρέπει να απογοητευτούμε, καθώς μπορεί στη συνέχεια της εξέτασης να «καθαρίσει» το μυαλό μας και να το κατανοήσουμε.

* Δεν αποκαρδιωνόμαστε από τυχόν δύσκολα θέματα και, κυρίως, δεν τα παρατάμε. Τα θέματα όσο δύσκολα φαίνονται σε εμάς άλλο τόσο δύσκολα θα φαίνονται και στους άλλους μαθητές.

* Χρησιμοποιούμε, όπου χρειάζεται, το πρόχειρο (δηλαδή, τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου).

* Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιμείνουμε για πολλή ώρα σε κάποιο θέμα που μας δυσκολεύει ιδιαίτερα, ούτε φυσικά να απογοητευόμαστε. Πρέπει να προχωρήσουμε, να αντιμετωπίσουμε τα υπόλοιπα ζητήματα και μετά να επιστρέψουμε στο ερώτημα που δεν λύσαμε και να αφοσιωθούμε σε αυτό.

* Γράφουμε ό,τι γνωρίζουμε, ακόμη και αν δεν είμαστε σίγουροι· δεν αφήνουμε κανένα ερώτημα χωρίς απάντηση.

* Το γραπτό μας πρέπει να αποπνέει σιγουριά και να αντιμετωπίζει έξυπνα τα ερωτήματα, ώστε ο διορθωτής να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία για τις γνώσεις μας.

* Προσέχουμε την εμφάνιση του γραπτού μας, ώστε να είναι ευανάγνωστο. Ένα καλά δομημένο και καθαρογραμμένο γραπτό είναι βέβαιο πως προκαταβάλλει θετικά τον διορθωτή.

* Κατανέμουμε σωστά τον χρόνο ανάμεσα στα θέματα, ώστε να αφήσουμε τουλάχιστον 10 λεπτά για να ξαναδιαβάσουμε τις απαντήσεις μας και να διορθώσουμε τυχόν ορθογραφικά και εκφραστικά λάθη.

* Δεν βιαζόμαστε. Αν μέσα στον ενθουσιασμό μας βιαστούμε, υπάρχει κίνδυνος να δώσουμε λανθασμένες απαντήσεις.

* Ακόμα και αν έχουμε τελειώσει νωρίτερα, εξαντλούμε τον χρόνο της εξέτασης. Διαβάζουμε ξανά και ξανά τις απαντήσεις μας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τίποτα δεν διέφυγε από την προσοχή μας.

* Αφού τελειώσει η εξέταση… τελείωσε και το μάθημα αυτό! Δεν μπορούμε να ξέρουμε απολύτως τι γράψαμε και, κυρίως, δεν ξέρουμε πώς έχουν γράψει οι άλλοι. Ας μην ξεχνάμε ότι ο βαθμός μας συγκρίνεται με τους βαθμούς των άλλων υποψηφίων. Στόχος μας, πλέον, είναι το επόμενο μάθημα!

Οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες 2019 πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ., μέχρι τις 15:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.30 μ.μ. και μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.

Με την υποστήριξη και το κύρος των φροντιστηρίων «Μεθοδικό»

Keywords
Τυχαία Θέματα