Πανελλήνιες 2019 ΕΠΑΛ: Αυτά είναι τα θέματα για τα μαθήματα ειδικότητας σήμερα

Πανελλήνιες 2019: Σε ειδικά μαθήματα εξετάστηκαν σήμερα Τρίτη, 11/6/19, οι υποψήφιοι στα ΕΠΑΛ. Ειδικότερα διαγωνίζονται στα θέματα των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχείών Μηχανών, Ναυσιπλοΐας ΙΙ, Σύγχρονών Γεωργικών Επιχειρήσεων και Προγραμματισμού Υπολογιστών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019 ΕΠΑΛ: Στα μαθήματα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις και Προγραμματισμός Υπολογιστών θα εξεταστούν σήμερα Τρίτη, πανελλαδικά

οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Γενικότερα, μέχρι και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας. Όσον αφορά τους υποψήφιους των ΓΕΛ, αύριο Τετάρτη, 12 Ιουνίου, θα εξεταστούν σε μαθήματα προσανατολισμού.

UPD: Πανελλήνιες 2019: Τα θέματα πανελληνίων ΕΠΑΛ που έπεσαν σε προγραμματισμό, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης

Ειδικότερα, θα εξεταστούν στην Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Κλιμακούμενης δυσκολίας ήταν τα θέματα των Μαθηματικών ΓΕΛ χθες 11/6, ενώ μέτριας δυσκολίας ήταν τα θέματα των Αρχαίων σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων «Μεθοδικό». Οι απαντήσεις από τα φροντιστήρια «Μεθοδικό» και τα Dikaiologitika News

Το θέμα της θεωρίας κρίνεται βατό και ερωτήματά του είναι αυτούσια ερώτηση πολλαπλής επιλογής από το σχολικό βιβλίο. Για να ανταποκριθούν βέβαια οι υποψήφιοι με επάρκεια απαιτείται σε βάθος μελέτη όλων των ενοτήτων του σχολικού βιβλίου.

Το δεύτερο θέμα και το τρίτο θέμα είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και στηρίζονται στις βασικές μεθοδολογίες που έχουν διδαχθεί οι μαθητές.

Το τέταρτο θέμα κρίνεται αυξημένης δυσκολίας, με πολλές αλγεβρικές πράξεις που αναμένεται να δυσκολέψει τους υποψηφίους. Πράγματι, για την επίλυσή του οι μαθητές πρέπει να έχουν σωστή υποδομή από τις προηγούμενες τάξεις, να έχουν αποκτήσει μεγάλη ευχέρεια και ταχύτητα στις αλγεβρικές πράξεις. Επιπλέον ειδικά στα τελευταία υποερωτήματα υπάρχουν λεπτά σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και μεγάλη εμπειρία. Συνεπώς, μαθητές που αποσκοπούν σε υψηλές βαθμολογίες πρέπει να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα από τις προηγούμενες τάξεις.

Πως είδαν οι εκπαιδευτικοί του «Μεθοδικό» τα θέματα των Αρχαίων

Σύμφωνα με την ομάδα Φιλολόγων των φροντιστηρίων «Μεθοδικό» τα φετινά θέματα στα Αρχαία ελληνικά είναι σαφή ως προς τη διατύπωση και χαρακτηρίζονται ως μέτριας δυσκολίας με ουσιαστικές ερωτήσεις. Το διδαγμένο κείμενο, προέρχεται από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα. Οι ερμηνευτικές παρατηρήσεις απαιτούν σφαιρική γνώση του μύθου του Πρωταγόρα. Οι ερωτήσεις εισαγωγής προέρχονται από το κεφάλαιο του Πρωταγόρα, είναι σύνθετα διατυπωμένες και απαιτούν προσοχή στην επιλογή της σωστής απάντησης ενώ η λεξιλογική ερώτηση απαιτούσε αντιστοίχιση λέξεων και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία. Τέλος η σύγκριση παράλληλου κείμενου με το κείμενο αναφοράς είναι εύκολη.

Το αδίδακτο κείμενο προέρχεται από τον Κυνηγετικό του Ξενοφώντα. Η μετάφραση είναι μέτριας δυσκολίας, η γραμματική είναι διατυπωμένη πρωτότυπα εφόσον απαιτεί γνώσεις θεωρίας προκειμένου να βρεθούν στο κείμενο τριτόκλιτα ουσιαστικά και αντωνυμίες. Οι ερωτήσεις του συντακτικού δεν απαιτούν για πρώτη φορά αναγνώριση λέξεων αλλά αναγνώριση και μετατροπή υποθετικού λόγου καθώς και μετατροπή σύνταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα